Åklagarmyndigheten

En man anhållen misstänkt för mord i centrala Strängnäs i går

Dela
En 30-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord på en 20-årig man i centrala Strängnäs i går torsdag. Senast på söndag kl. 12 måste åklagare besluta om den misstänkta ska begäras häktad eller inte.

– Utredningen är inne i ett mycket tidigt och intensivt skede där vi gör tekniska undersökningar, ska hålla flera förhör med både vittnen samt med den misstänkte mannen som anhölls sent under kvällen i går torsdag. Innan vi kommit längre i förundersökningen kan jag inte lämna några ytterligare kommentarer om ärendet, säger senior åklagare Åsa Kullgren.

Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: B 2023-23

Beslut i häktningsfrågan ska fattas av åklagare senast på söndag den 4 juni kl. 12. Ett nytt pressmeddelande med information kommer så snart beslut är fattat. Åklagaren har inte möjlighet att svara på ytterligare frågor om ärendet innan dess.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum