Region Norrbotten

Ulrika Sundquist ny regiondirektör

Dela
Regionstyrelsen beslutade idag på ett extra sammanträde att utse Ulrika Sundquist till ny regiondirektör. Hon är idag HR-direktör i Region Stockholm och tillträder tjänsten 16 oktober.
Ulrika Sundquist. Foto: Jan Lipka
Ulrika Sundquist. Foto: Jan Lipka

Ulrika Sundquist är ett känt namn i Region Norrbotten. Hon arbetade inom Region Norrbotten och dåvarande landstinget 2007–2019, längsta tiden som HR-direktör. Tre månader under sommaren 2019 var hon tillförordnad regiondirektör.

Sedan september 2019 har Ulrika Sundquist arbetat som HR-direktör i Region Stockholm. Under perioden januari 2020 till december 2022 var hon utsedd av regeringen till en av 14 ledamöter i Nationella vårdkompetensrådet (NVKR).

– Kompetensförsörjning är en av Region Norrbottens största utmaningar. Därför känns Ulrika som ett självklart val som ny regiondirektör med sin långa erfarenhet av sådana frågor. Regionen står inför stora utmaningar. Där ser vi att hon kan bidra på ett värdefullt sätt med sina kunskaper och nationella nätverk, säger Anders Öberg, regionstyrelsens ordförande.

– Det är en stor utmaning att säkra kompetensförsörjningen i hela vårt län och min erfarenhet är att svåra uppgifter hanterar man bäst tillsammans. Därför kommer jag prioritera samverkan såväl internt inom regionen som externt. Vi behöver attrahera nya medarbetare, men vi behöver också säkra en hållbar arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter för att behålla våra nuvarande medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med alla kollegor i regionen. säger Ulrika Sundquist.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ulrika Sundquist. Foto: Jan Lipka
Ulrika Sundquist. Foto: Jan Lipka
Ladda ned bild

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.