Stockholms stad

Stadshuset 100 år – så ackrediterar du dig

Dela
Nu närmar vi oss Stadshusets jubileumsvecka. Den 16–23 juni är alla stockholmare välkomna till Stadshuset för att fira. Så här kan du ackreditera dig.

Under veckan sker en rad aktiviteter och evenemang av olika slag i och runt Stadshuset, några med kunglig närvaro. Här är alla programpunkter samt det vi erbjuder till media.

Skicka din förfrågan till stadshuset100@stockholm.se. Vänligen uppge namn, publikation/media och önskemål om ackreditering. Vi återkommer till dig med bekräftelse. För att bli ackrediterad krävs presslegitimation.

Program

Danshuset, 16–17 juni

Det blir två unika danskvällar i Stadshuset den 16–17 juni. Stockholms finaste salar Blå hallen och Gyllene salen fylls med musik och dans. 1500 gäster dansar sig genom Stadshusets första 100 år. Ciceroner är Thomas Gylling och Claes af Geijerstam.

 • Fota och filma i Blå hallen och Gyllene salen medan publiken dansar.
 • Intervjuer med ciceronerna, musiker och artister

Läs mer om Danshuset

Stadshusregattan, 16–18 juni

Med spännande seglingstävlingar och prova på-aktiviteter för stockholmare skapar vi en härlig feststämning runt Riddarfjärden.

 • Åka ut med pressbåt och följa tävlingarna från vattnet
 • Följa tävlingarna från Stadshustornet
 • Testa prova på-aktiviteterna på kajen
 • Intervjua kaptener och besättning

Läs mer om Stadshusregattan

Öppet hus, 16–21 juni

Öppet hus i Blå hallen och Gyllene salen, massor med guidade visningar inom- och utomhus på olika språk, förlängda öppettider i tornet – allt med fri entré.

 • Fota och filma i Blå hallen och Gyllene salen
 • Delta på en visning
 • Gå upp i Stadshustornet 

Invigning av textilkonstverk, 19 juni

Vakna, somna, vandra avtäcks den 19 juni i samband med kommunfullmäktiges sista sammanträde före sommaruppehållet.

 • Fotopool vid invigningen av konstverket

Läs mer om öppet hus i Stadshuset

Parkteatern presenterar "Vegas i Stadshuset", 19–21 juni

Parkteatern flyttar in i Stadshusparken med föreställningen ”Vegas i Stadshuset”, med stjärnartisterna Rennie Mirro, Karl Dyall och Joachim Bergström i trion The High Society, ackompanjerade av Blåsarsynfonikerna. Föreställningarna börjar klockan 19.30 och pågår ungefär en timme.

 • Intervjua artister och musiker
 • Möjlighet att fota från Stadshustornet

Läs mer om "Vegas i Stadshuset"

Jubileumsmiddagen, 22 juni

Precis som vid invigningen 1923 blir det en jubileumsmiddag i Blå hallen. Deltar gör gäster som består av representanter för Stockholm och stockholmarnas hus, samt Deras Majestäter Konungen och Drottningen.

 • Fotopool på Stadshuskajen vid kungaparets ankomst till Stadshuset klockan 18.00
 • Fotopool i Blå hallen vid middagens början

Kungaslupen Vasaorden, 12–22 juni

När Kungaparet anländer till Stadshuset för jubileumsmiddagen den 22 juni gör de det med kungaslupen Vasaorden. Båten sjösätts vid den 12 juni och därefter övningsror besättningen på morgnarna 13–15 juni klockan 04.00–09.00 fram till jubileumsmiddagen. Vid dessa tillfällen finns möjlighet till intervjuer och foto:

 • Sjösättning 12 juni, 13.00
 • Morgonrodd 14, 04.00–09.00
 • Kostymgenrep 21 juni, 13.00–15.30

Midsommarvigslar och invigning av konstverk, 23 juni

På Stadshusets födelsedag – midsommarafton – blir det vigslar från morgon till kväll. Under tio timmar fylls huset av kärlek då 200 par gifter sig. Den här dagen inviger också Hennes Kungliga Höghet Kronprinsessan Victoria, i närvaro av Hans Kunglig Höghet Prins Daniel, det nya konstverket Kärlekspar på klippan.

 • Fotopool vid invigningen av konstverket klockan 10.00
 • Fota och filma under dagen

Läs mer om Midsommarvigslarna

Kontakt

För frågor om Stadshusets 100-årsjubileum och ackreditering:

E-post: stadshuset100@stockholm.se
Telefon: 08-508 299 96

För frågor till Karin Wanngård, finansborgarråd 

Tomas Gustavsson, presskontakt
E-post: tomas.gustavsson@stockholm.se
Telefon: 076-122 91 99

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

När träden får berätta – en parkupplevelse för barn i alla åldrar4.9.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Välkommen till lanseringen av När träden får berätta vid Åkeshovs arboretum. Den 13 september klockan 18.00 lanserar Bromma stadsdelsförvaltning en digital parkupplevelse för både barn och vuxna. Här får besökaren träffa Barry Gran, Shirley Körsbär och Bisse Björk med flera vänner. Via de talande träden upptäcker och utforskar besökaren naturens förutsättningar på ett nytt och roligt och sätt. När träden får berätta invigs av bland andra Bromma stadsdelsnämnds ordförande, Johan Heinonen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum