Brå

Rättvisa och likabehandling inom brottsbekämpningen

Dela
- övergripande tema på internationell kriminologikonferens i Stockholm

Välkommen till 2023 års upplaga av The Stockholm Criminology Symposium, som hålls på Münchenbryggeriet den 12–14 juni. I år med fokus på Principled and equitable law enforcement samt ett ytterligare tema som är Evidence-based knowledge against violent extremism. Justitieminister Gunnar Strömmer medverkar i den inledande paneldiskussionen den 12 juni kl 9.00.

Symposiet är en internationell konferens på det kriminalpolitiska området som arrangeras av Brottsförebyggande rådet, Brå, på uppdrag av Justitiedepartementet. Omkring 470 forskare, praktiker och beslutsfattare från många länder samlas för att ta del av det senaste inom kriminologisk forskning. Språket är engelska.

Utöver ovanstående teman finns också som vanligt ett generellt tema, Contemporary criminology, inom vilket detta år, särskild uppmärksamhet kommer att tillägnas Environmental criminology.

The Stockholm Prize in Criminology 2023

Priset tilldelas i år professor Beatriz Magaloni, Stanford University (Mexiko/USA). I sin forskning från främst Mexico och Brasilien om relationen mellan våld, fattigdom och hur samhället styrs, har hon påvisat riskerna med rättsosäkra metoder och våld från polisens sida. Resultaten har bidragit till en reform i Mexico för minskad användning av tortyr.Priset delas ut av HKH Drottning Silvia i Stockholms stadshus på kvällen den 13 juni.

Media är välkommen

Vi kan hjälpa till att få kontakt med forskare och praktiker. För ackreditering eller hjälp att boka intervjuer; kontakta Brås presstjänst, 072-99 58 500, e-post: press@bra.se

Tid: måndagen den 12 juni – onsdagen den 14 juni, start kl 9.00 varje dag.

Plats: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2 A, Stockholm

Mer information finns på www.criminologysymposium.com

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Brå
Brå
Tegnérgatan 23
111 40 Stockholm

08-527 58 400

Brottsförebyggande rådet (Brå) är en myndighet som verkar för att brottsligheten ska minska och tryggheten öka i samhället genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet och brottsförebyggande arbete. Brå producerar även den officiella kriminalstatistiken, utvärderar reformer, bedriver forskning och stödjer lokalt brottsförebyggande arbete. www.bra.se

Följ Brå

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brå

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum