Meliva AB

Barnens Meliva i samarbete med Mumin

Dela
Meliva lanserar sitt barnkoncept Barnens Meliva och inleder ett samarbete med Mumin för att förstärka sitt erbjudande för barn och familjer. Under året kommer de folkkära muminfigurerna att synas på Melivas BVC-enheter och på tre nyförvärvade Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar.
Barnens Meliva i samarbete med Mumin
Barnens Meliva i samarbete med Mumin

Meliva har under senaste året utvecklat sitt koncept för barnhälsovård och kommunikation riktad till barn och familjer, detta lanseras nu under namnet Barnens Meliva. Konceptet och arbetssättet har en stark utgångspunkt i barnets och familjens behov och är en utveckling av Lillugglans BVC i Västra Götaland, som blev en del av Meliva 2021.

I samband med lanseringen inleder Meliva ett samarbete med Mumin för att att stärka erbjudandet till barn och familjer. Melivas moderbolag Mehiläinen som är Finlands största vårdaktör har sedan 2019 samarbetat med Mumin i deras barnkoncept och nu går Meliva i samma fotspår.

-Alla som har haft sjuka barn vet hur orolig man kan vara och hur rädda de små liven kan bli under ett läkarbesök. Därför är vi väldigt glada att det trygga och fina Muminkoncept som Mehiläinen har utvecklat i Finland nu även kommer till Sverige via Meliva, säger Roleff Kråkström, VD för Moomin Characters.

Hjärtat i Barnens Meliva är verksamheten

Förutom att synas i logotyp och kommunikation, kommer muminkaraktärerna även att synas på Melivas vårdcentraler och BVC-enheter i takt med att dessa förstärker Melivas varumärke. Men varumärket är inte bara namn eller logotyp.

-Hjärtat i Barnens Meliva är innehållet – verksamheten, vår personal och våra värderingar, säger Sarah Sörqvist, verksamhetschef för Barnens Meliva, Region Väst.

Barnens Meliva och varumärket Mumin delar många gemensamma värderingar och i berättelserna om mumintrollen kan man hitta teman såsom vänskap, respekt och acceptans för andra.

-Vi hoppas att detta samarbete kommer att leda till en ökad trygghet och lekfullhet i våra möten med barn och deras föräldrar, fortsätter Sarah Sörqvist.

Meliva har nyligen förvärvat två nya Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i norra Stockholm och kan utöver primärvård och företagshälsa nu erbjuda både bredd- och spetskompetens inom barnmedicin, barnneurologi och NPF.

Med dessa förstärkningar hoppas Meliva kunna hjälpa fler barn med rätt insatser och förutsättningar att skapa en ännu mer sammanhållen patientresa för barn och familjer.

Nyckelord

Kontakter

Frågor och mer information: press@meliva.se

Bilder

Barnens Meliva i samarbete med Mumin
Barnens Meliva i samarbete med Mumin
Ladda ned bild
Sarah Sörqvist, verksamhetschef för Barnens Meliva i Region Väst.
Sarah Sörqvist, verksamhetschef för Barnens Meliva i Region Väst.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Meliva AB
Meliva AB
Sveavägen 59
113 59 Stockholm

https://meliva.se/

Om Meliva

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med omkring 110 000 listade patienter på våra vårdcentraler. I nuläget är vi ungefär 600 medarbetare inom Meliva, och inom företaget finns också verksamheter inom företagshälsa och specialistvård.

Vi har en gedigen erfarenhet bakom oss med rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i vårt nordiska grannland. Mehiläinen var också tidigt drivande i digitaliseringen av vård i mobilen och datorn, en utveckling Meliva fortsätter att driva i Sverige.

Barnens Meliva BVC erbjuder barnhälsovård för barn i åldern 0–6 år på barnavårdscentraler i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Landvetter. Melivas BUMM-enheter ingår i det övergripande barnkonceptet Barnens Meliva.

Läs mer om Meliva

Följ Meliva AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Meliva AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum