Djurens Rätt

Djurens Rätt ger sig ut i Sverige med konceptet “Ett kycklingliv i 4D”

Dela
“Ett kycklingliv i 4D” heter det nya konceptet, som Djurens Rätt tagit fram, vars syfte är att skapa en upplevelse som efterliknar hur svenska kycklingar lever i kycklingfabrikerna. Therése Lindgren är en av profilerna som var först med att ta del av konceptet och i sommar får allmänheten möjlighet att uppleva den mobila kycklingfabriken runt om i Sverige.
Djurens Rätt koncept “Ett kycklingliv i 4D” och Therése Lindgren. Foto: Sara Arnald och Anders Morén.
Djurens Rätt koncept “Ett kycklingliv i 4D” och Therése Lindgren. Foto: Sara Arnald och Anders Morén.

Med en idyllisk bild av en svensk gård på utsidan, väntar en helt annan verklighet på insidan. Djurens Rätts nya koncept “Ett kycklingliv i 4D” är en ögonöppnande och tankeväckande upplevelse som ger besökarna en möjlighet att sätta sig in i den svenska kycklingens liv. Den mobila miljöns insida är skapad för att efterlikna en kycklingfabrik med trängsel, hög ljudvolym, smutsigt underlag, starka lukter och dovt ljus. Majoriteten av alla kycklingar lever sina korta liv i de förhållanden som besökarna nu får möjlighet att uppleva i ”Ett kycklingliv i 4D.”

– Det här är den verklighet som över hundra miljoner kycklingar i Sverige lever i, men som göms bakom romantiserade och tillrättalagda reklamfilmer. Nu öppnar Djurens Rätt därför dörrarna till en mobil kycklingfabrik så att svenska folket får se hur det är i verkligheten och jag uppmuntrar verkligen till ett tankeväckande besök, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Inför lanseringen fick flera profiler testa på upplevelsen i “Ett kycklingliv i 4D”. Först på plats för att erfara den återskapade verkligheten av industrin var youtubern, författaren och entreprenören Therése Lindgren, tatueraren och profilen Tindra Tamara, manusförfattaren Lisa Ambjörn, stylisten Madelene Billman, journalisten och programledaren Gurgîn Bakircioglu och entreprenören Carolin Solskär.

– Det kändes fruktansvärt, dels för att det var så otroligt hög ljudvolym, vilket är rimligt när det är så många individer på samma ställe. Och sen lukten, det gjorde ont och var svårt att andas. Jag trodde inte att det skulle vara så illa. Det här är ingenting som jag står bakom eller som någon annan borde stödja, säger Therése Lindgren om sin upplevelse i den mobila kycklingfabriken.

Turnéstopp “Ett kycklingliv i 4D”

“Ett kycklingliv i 4D” kommer att turnera runt i Sverige under sommaren 2023. Djurens Rätt bjuder in allmänheten till den interaktiva upplevelsen som visar vilka förhållanden som turbokycklingar lever under i djurfabrikerna. Turnéplanen kommer att uppdateras löpande och nedan hittar du några av de inbokade stoppen.

21 juni Uppsala Centralstation, Uppsala
27 juni-1 juli Almedalsveckan, Visby
15 juli Open Air Cinema, Göteborg
29 juli Open Air Cinema, Malmö
10-12 augusti Way out West, Göteborg
13-18 augusti Malmöfestivalen
31 augusti - 2 september Frihamnsdagarna, Göteborg

Vid medieförfrågningar om att besöka “Ett kycklingliv i 4D”, vänligen kontakta Djurens Rätts pressjour på 070-649 20 41 eller press@djurensratt.se

Se profilernas upplevelser av “Ett kycklingliv i 4D”.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Djurens Rätt koncept “Ett kycklingliv i 4D” och Therése Lindgren. Foto: Sara Arnald och Anders Morén.
Djurens Rätt koncept “Ett kycklingliv i 4D” och Therése Lindgren. Foto: Sara Arnald och Anders Morén.
Ladda ned bild
Djurens Rätt koncept “Ett kycklingliv i 4D” Fr.v.Therése Lindgren, Madelene Billman, Lisa Ambjörn, Gurgîn Bakircioglu, Tindra Tamara, Carolin Solskär. Foto: Sara Arnald och Anders Morén.
Djurens Rätt koncept “Ett kycklingliv i 4D” Fr.v.Therése Lindgren, Madelene Billman, Lisa Ambjörn, Gurgîn Bakircioglu, Tindra Tamara, Carolin Solskär. Foto: Sara Arnald och Anders Morén.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt arbetar globalt för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Det har vi gjort sedan 1882. Med målinriktade kampanjer, företagssamarbeten och politiskt påverkansarbete är vi en av världens ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer, med fler än 50 000 medlemmar i Sverige.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Djurens Rätt om regeringens besked om minkfarmerna: Äntligen!13.9.2023 15:51:06 CEST | Pressmeddelande

Regeringen har idag lämnat besked om hur de ser på minkfarmernas framtid. I ett förslag till budgetpropositionen föreslår regeringspartierna tillsammans med Sverigedemokraterna att 180 miljoner kronor avsätts för avveckling under 2024 och 2025. I regeringens pressmeddelande framgår också att det parallellt inleds ett arbete med att se över djurskyddslagstiftningen för att utreda om pälsdjursfarmning ska förbjudas. Djurens Rätt gläds och välkomnar dagens besked.

Project 1882 is launching operations in Ukraine15.6.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Since 1882, Project 1882’s (Djurens Rätt) mission has been to make a difference for the animals that are the most exploited and suffer the worst. A mission dedicated to the animals in Sweden but also globally. Now is the time for the organisation to take the next step with the establishment of a new branch in Ukraine. The needs of the war-torn country are immense and Project 1882 aspires to work both short and long-term to contribute towards change for the animals in Ukraine.

Djurens Rätt expanderar - öppnar verksamhet i Ukraina15.6.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Djurens Rätt har sedan grundandet 1882 arbetat för att göra så stor skillnad som möjligt för de djur som är flest och har det sämst, både i Sverige och globalt. Nu är det dags för organisationen att ta nästa kliv ut i världen när en ny verksamhet i Ukraina etableras. Det krigsdrabbade landets behov är enorma och Djurens Rätt har ambitionen att arbeta både kort- och långsiktigt för att bidra till förändring för djuren i Ukraina.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum