Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad värd för Nordic Health Promotion Research Conference

Dela
Den 14–16 juni bjuder Högskolan i Halmstad in till den tionde upplagan av Nordic Health Promotion Research Conference. Den nordiska konferensen samlar forskare från hela världen för att diskutera och dela kunskap om hälsofrämjande arbete och dess betydelse för människors hälsa och välbefinnande. Årets tema är inspirerat av FN:s mål för hållbar utveckling.
Bild: iStock
Bild: iStock

Nordic Health Promotion Research Conference är en viktig mötesplats för forskning inom hälsopromotion. Den tionde upplagan av konferensen arrangeras av Högskolan i Halmstad och omfattar ett brett utbud av föreläsningar, presentationer och rundabordssamtal som kommer att utforska olika delar av hälsofrämjande arbete. Över 150 forskare från både Sverige, övriga Norden och andra delar av världen deltar. 

– Vi är glada över att vara värd för konferensen och ser fram emot möjligheten att stärka utbytet av kunskaper och erfarenheter kring hälsopromotion mellan forskare från hela världen, inte minst mellan de nordiska länderna. Konferensen ger deltagarna en unik möjlighet att knyta nya kontakter och starta internationella samarbeten inom hälsopromotion, säger Eva-Carin Lindgren, professor i idrottsvetenskap med inriktning hälsopromotion och chef för konferensens organisationskommitté.  

Fokus på god hälsa och hållbarhet 

Fokus under konferensen ligger på god hälsa och välbefinnande, vilket är inspirerat av ett av målen i FN:s Agenda 2030 för hållbar utveckling. Forskarna kommer på olika sätt att prata om hur hälsofrämjande arbete kan bidra till god hälsa, och vad som måste göras för att hälsopromotion ska kunna hjälpa människor både i dag och i framtiden. 

Konferensen omfattar många olika ämnen inom hälsofrämjande, och består av tre delteman – jämlik hälsa och social rättvisa, e-hälsa och hur digitala verktyg kan användas hälsofrämjande, samt hur man kan arbeta med fysisk aktivitet och idrott för att hjälpa människor att bli friskare och mer hälsosamma.  

Det kommer att hållas en stor mängd föreläsningar om den senaste forskningen inom hälsopromotion, bland annat om AI inom vården, mental hälsa, digital hälsocoachning, motivation för att träna och leva hållbart, hälsofrämjande inom idrott, hälsa bland ungdomar, äldre och immigranter, och att leva med kroniska sjukdomar och beroenden. 

Huvudtalare från Australien och Storbritannien 

Evelyne de Leeuw är professor i urban hälsa och policy vid University of New South Wales i Australien. På konferensen kommer hon att tala om hälsa utan gränser och utmaningar, risker och möjligheter för nästa generations hälsopromotion. 

Sir Michael Marmot är professor i epidemiologi vid University College London i Storbritannien. Hans föredrag har titeln Hälsoklyftan: utmaningen med en ojämlik värld – vad måste göras för att upprätthålla hållbarhet bortom FN:s Agenda 2030? Sir Michael Marmot kommer att delta digitalt. 

Medier är välkomna

Journalister som önskar delta på konferensen är välkomna. Kontakta gärna kommunikatör Emma Swahn på 072-192 79 85 eller emma.swahn@hh.se i förväg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: iStock
Bild: iStock
Ladda ned bild
Eva-Carin Lindgren, professor i idrottsvetenskap med inriktning hälsopromotion och chef för konferensens organisationskommitté. Bild: Magnus Karlsson
Eva-Carin Lindgren, professor i idrottsvetenskap med inriktning hälsopromotion och chef för konferensens organisationskommitté. Bild: Magnus Karlsson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum