Åklagarmyndigheten

Man anhållen efter trafikolycka i Märsta

Dela
En man anhölls strax efter midnatt på sannolika skäl misstänkt för vållande till annans död i Märsta, norr om Stockholm. Mannen är misstänkt för att under onsdagskvällen ha kört på en pojke i 10-årsåldern som senare under kvällen avled. Personbilen togs i går i beslag av polisen.

– Nu inhämtar polisen bland annat vittnesuppgifter för att försöka få en bild av händelseförloppet, säger senior åklagare Daniel Suneson.

Senast på söndag kl. 12 måste åklagaren besluta om den anhållne mannen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Åklagaren kan inte lämna mer information i det här skedet av utredningen. När ytterligare information finns lämnas det i ett pressmeddelande.

Målnummer i Attunda tingsrätt: B 6285-23 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum