Region Östergötland

Mikael Borin blir ny regiondirektör i Region Östergötland

Dela
Regionstyrelsen har utsett Mikael Borin till ny regiondirektör i Region Östergötland. Han kommer närmast från en tjänst som biträdande kommundirektör i Linköpings kommun, men har sedan tidigare lång erfarenhet från regionen.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Mikael Borin. Vi vet att vi i honom får en person med gedigen erfarenhet, kompetens och förmåga att ta sig an det komplexa och utmanande uppdraget som regiondirektör innebär, säger regionstyrelsens ordförande Marie Morell (M).

Mikael Borin har bred erfarenhet av ledande befattningar i tidigare landstinget och Region Östergötland. Mellan åren 1992 och 2015 var han bland annat sjukhusdirektör i Finspång, primärvårdsdirektör, ekonomidirektör och biträdande landstings- och regiondirektör. I den senare rollen ansvarade han bland annat för frågorna med koppling till regional utveckling och kollektivtrafik. Han har också en bakgrund som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholms läns landsting.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka och att få möjlighet att vara med och leda Region Östergötland. Jag är införstådd med och ödmjuk inför de utmaningar som framför allt regionens hälso- och sjukvård står inför i form av en ansträngd ekonomi, kompetensförsörjning och köer till vård inom flera områden. Samtidigt vet jag att det finns väldigt många kompetenta och engagerade medarbetare och chefer inom regionen, vilket gör att det finns mycket goda förutsättningar att möta och hantera dessa utmaningar, säger Mikael Borin.

Rekryteringsgruppen har bestått av regionstyrelsens presidium, Marie Morell (M), Alexander Höglund (L) och Kaisa Karro (S).

Mikael Borin är 60 år och bor i Norrköping. Han tillträder tjänsten den 1 oktober.

Bilder

Om

Region Östergötland
Region Östergötland
Regionhuset, S:t Larsgatan 49 B
581 89 Linköping

010-103 00 00 (växel)https://www.regionostergotland.se/

Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling i Östergötland. Region Östergötland är en politiskt styrd organisation och länets största arbetsgivare med närmare 14 000 medarbetare.

Följ Region Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Östergötland

Region Östergötlands nya forskningspris går till forskare inom akutsjukvård27.9.2023 12:01:56 CEST | Pressmeddelande

Region Östergötlands nya forskningspris till yngre forskare 2023 går till Daniel Wilhelms, docent och överläkare i akutsjukvård vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det beslutade regionstyrelsen idag. Daniel Wilhelms får priset för sina forskningsinsatser inom akutsjukvård som har potentiell stor nytta för de över två miljoner patienter som varje år söker en akutmottagning i Sverige. Det är första gången som priset delas ut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum