LO

LO kräver bättre arbetsmiljö på Samhall

Dela
LO har idag överlämnat sina krav på ett nytt kollektivavtal för anställda på Samhall. LO kräver bland annat löneökningar på 4,4 procent samt höjda lägstalöner och satsningar på arbetsmiljön.

LO har nu överlämnat sina krav på nytt kollektivavtal till arbetsgivarorganisationen Fremia.

LO kräver bland annat löneökningar i nivå med märket och LO-samordningen. Det betyder krav på:

  • Att lönerna ökar med 4,4 procent för de anställda på Samhall – som lägst löneökningar som motsvarar 1192 kronor per anställd.
  • Att lägstalönerna höjs med motsvarande nivå eller med 1371 kronor.

LO kräver också bland annat att de anställda får ett nytt lönesystem och att ett nytt arbetsmiljöavtal införs.

-          Arbetsmiljön på Samhall hamnar tydligt i fokus när förbundens medlemmar får säga sitt. Därför är det prioriterat för oss att att få till ett tydligt och bra samarbete i arbetsmiljöfrågor, säger Tina Nordling, ombudsman på LO med samordnande ansvar för förhandlingarna med Samhall.

De LO-förbund som organiserar anställda i Samhall och står bakom kraven är: IF Metall, Fastighets, Kommunal, GS, Transport, Handels, HRF och Seko.

Om

LO
LO
Barnhusgatan 18
105 53 Stockholm

http://www.lo.se

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum