Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för bl.a. försök till finansiering av terrorism

Dela
Åklagaren har i dag väckt åtal mot en man i 40-årsåldern misstänkt för försök till grov utpressning, grovt vapenbrott och försök till finansiering av terrorism. Utredningen ger stöd för misstankarna att mannen agerat för organisationen Kurdistans Arbetarpartis (PKK) räkning. Åklagaren är tillgänglig för korta kommentarer på telefon i eftermiddag.

Målnummer i Stockholms tingsrätt, avdelning 4: B 1069-23.

Kontakt

Vice chefsåklagare Hans Ihrman är tillgänglig för media i dag fredag kl. 13.30–14.30 för kortare kommentarer, 010-562 53 85.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Pressträff: Åtal väcks för synnerligen grovt narkotikabrott2.10.2023 11:33:46 CEST | Pressmeddelande

På onsdag den 4 oktober kommer sex personer åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott och medhjälp till brottet i ett ärende där stora mängder kokain misstänks ha transporterats på en segelbåt från Brasilien till Spanien. De åtalade är svenska medborgare och några av de åtalade har enligt utredningen kopplingar till kriminella nätverk i Sverige. I samband med åtalet bjuder Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten och Tullverket in till pressträff.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum