Värmdö Kommun

Upplev Genius Loci i Fotoparken!

Dela
Genius Loci av Anastasia Savinova, kan liknas vid ett kollage av ett antal fotografier av arkitektoniska eller landskapsformer, alla verkliga och autentiska för den specifika platsen de porträtterar. Mellan den 9 juni och 12 oktober 2023 gästar hennes utställning Genius Loci Fotoparken i Gustavsberg.

Romarna menade att varje plats har en skyddande ande – genius loci. Inom modern arkitektur hänvisas också begreppet genius loci till platsens specifika atmosfär, identitet och själ.

Verken balanserar mellan dokumentär och fiktion, fakta och imaginära rum och blir vårdare av minnet och andan i platsen. Följ med på en resa till urbana och vilda, bebodda och folklösa, tillgängliga och avskilda platser, via ett visuellt arkiv där en koncentrerad essens och känsla av en besökt plats lever vidare i varje verk.

-          Jag ser fram emot att möta Anastasia Savinova verk som tidigare visats internationellt i Värmdö. Anastasia har en stor bredd i sitt skapande där hon blandar konstgjorda och naturliga miljöer vilket väcker känslor säger Miranda Ahlers, ordförande Kultur- och fritidsnämnden och Gymnasie-, vuxenutbildnings- och arbetslivsnämnden.

Anastasia Savinova är född 1988 i forna Sovjetunionen, sedan 2013 är hon bosatt i Sverige. Hon är examinerad i fri konst från Umeå konsthögskola. Savinovas verk har visats och framförts internationellt, bland annat på Bildmuseet, Konstmuseet i Norr, Kvinnohistoriskt Museum, Norrbottens Museum, Umeå Konsthall, Ajtte Museum, Sundsvalls Museum i Sverige, MUViM i Valencia, Michele Mariaud Gallery i New York, och König Gallery i London.

Genius Loci visas i Fotoparken mellan 9 juni och 12 oktober 2023.

-          Anastasia Savinova är fotografen och konstnären som fångar platsens själ. Utställningens collage är både lek- och fantasifulla, samtidigt som de manipulerade bilderna väcker viktiga och aktuella funderingar kring vår samtid, vad är sant och inte, säger Lena Hellström, Kontorschef kultur- och fritidskontoret

Läs mer via www.fotoparken.se

Fotoparken är en permanent utomhusutställning för samtida fotografi i Gustavsberg, Värmdö kommun. Avsikten är att skapa en dynamisk plats där de fotografiska uttrycken varieras genom tre nya utställningar per år. Allmänheten kan ta del av utställningarna gratis, när som helst på dygnet och året om. Värmdö kommun, kultur- och fritidskontoret, ansvarar för utställningarna och samarbetar med curators och fotografer i Sverige och internationellt.

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdö kommun framgångsrik i sin digitala transformation – Vidare i Sveriges DigitaliseringsKommun 202326.6.2023 12:13:35 CEST | Pressmeddelande

Värmdö kommun stoltserar med framgångar i arbetet med att bli en smartare och mer framtidssäker kommun. Genom att fokusera på det mänskliga perspektivet driver alla delar av kommunen en omfattande digital transformation som inte bara involverar teknik, utan även kompetensutveckling och kulturförändring. Resultatet har överträffat förväntningarna och har lett till betydande fördelar för invånare och verksamheter. Vi kallar det smartare Värmdö och nu är vi vidare i Sveriges digitaliseringskommun 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum