Pressinbjudan: Premiär för Tylösandsseminariet Studio den 15/6
MHF har arrangerat Tylösandsseminariet sedan 1957. Tylösandsseminariet är en mötesplats för aktörer inom trafiksäkerhet. Seminariet brukar genomföras som en fysisk konferens.
I år kommer Tylösandsseminariet att genomföras i ett nytt format – Tylösandsseminariet Studio. Under 2023 arrangeras seminariet inte bara en gång, utan det sänds flera seminarier under året. I varje seminarium fördjupar vi oss i olika teman inom trafiksäkerhetsområdet.
Tylösandsseminariet Studio bjuder på digitala seminarier med föreläsningar, intervjuer, TV-inslag, debatter och paneler. Seminarierna sänds från MHF:s TV-studio i Tibro.
Det första Tylösandsseminariet Studio har premiär den 15 juni kl. 9.00 och har temat: Gör den säkra bussresan säkrare. Arrangörer är MHF, Folksam, Trafikverket och Sveriges Bussföretag.
Seminariet vänder sig till alla som arbetar med trafiksäkerhet och är ett måste för den som jobbar i bussbranschen. Under seminariet kommer vi att få lyssna på experter från branschen, lära oss om ny teknik och nya säkerhetssystem från ledande fordonstillverkare, ta del av goda exempel från bussföretag, höra om trafiksäkerhetsläget med data från nya mätningar av bältesanvändning, hastighetsefterlevnad med mera.
Moderator för seminariet är Sverker Olofsson, som är en erfaren moderator och programledare och är känd från SVT:s program Plus.
Delta i Tylösandsseminariet Studio: Gör den säkra bussresan säkrare
Det är gratis att delta i seminariet och journalister är varmt välkomna.
*När? Den 15 juni mellan kl. 9.00-12:00.
*Hur?
Den 15 juni går det också bra att kolla direkt på seminariet här.
*Anmäl dig gärna till seminariet, så får du även information om kommande seminarier och missar inget. Läs mer här.
*Har du frågor om Tylösandsseminariet Studio? Välkommen att kontakta Pernilla Morrone, projektledare för Tylösandsseminariet Studio.
telefon: 072-070 43 96
e-post: pernilla.morrone@mhf.se
Program
Block 1: Välkomna till Tylösandsseminariet studio
9:00
*Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag och Tomas Jonsson, MHF, inleder och presenterar moderatorn Sverker Olofsson.
Block 2: Hur ser det ut i dag – en nulägesbeskrivning
09:05
*Mätning av bältesanvändning – Anders Kullgren, Folksam
*Vad visar olycksstatistiken? Utvärdering av olyckor kopplade till stadstrafik och landsbygd – Tomas Fredlund, Transportstyrelsen
*Transportstyrelsen om nuvarande lagstiftning och åtgärder – Bo Nilsson, Transportstyrelsen
Block 3: Hastighet och fordon
09:40
*Hastighetsefterlevnad för yrkestrafik – Anders Kullgren, Folksam
*Geofencing i kollektivtrafiken – Tomas Forsberg, Volvo, och Ted von Knorring, Transdev
*Hastighetsstyrning med hjälp av geofencing – Lars Nolander, SCA
10:10 PAUS
Block 4: Upphandling, uppföljning och kvalitetssäkring
10:25
*Trafiksäkra persontransporter: Varför, vad och hur? Hanna Wennberg, Trafikverket
*Nyktra och drogfria bussresor – uppföljning och utmaningar, Tomas Jonsson, MHF
*Föreningslivets syn på en säker bussresa – Carl-Henrik Söderlind, Västanhede trafik, Lennart Blom, Svenska Fotbollsförbundet
*Vikten av en genomarbetad säkerhetskultur – Östen Hallenbert, Vårgårda Buss, Christer Pettersson VD och Mia Ellison KAMS, BiVAb
Block 5: Morgondagens säkrare bussresor
11:10
*Scanias säkerhetssystem – Nicklas Sandberg, Scania
*Bussbranschens bidrag till Aktionsplan för säker vägtrafik 2022-2025 – Erik Risberg, Sveriges Bussföretag
*Morgondagens krav på och utformning av säkrare bussresor – Tomas Jonsson, MHF
*Panel på temat Den säkrare bussresan: Beställaren – utföraren – fordonstillverkaren
Deltagare: Anna Grönlund och Erik Risberg, Sveriges Bussföretag, Tomas Jonsson, MHF, Tomas Forsberg, Volvo, Hanna Wennberg, Trafikverket, Östen Hallenbert, Vårgårda Buss, Christer Pettersson och Mia Ellison, BiVab och Anders Kullgren, Folksam.
Avslutning: Morgondagens säkrare bussresor
11:55
*Bussresan 2030 – den hållbara resan, Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag
Avslutning
*Tomas Jonsson, MHF och Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag
Nyckelord
Kontakter
Pernilla Morroneprojektledare Tylösandsseminariet Studio
Tel:072-070 43 96pernilla.morrone@mhf.seBilder
Om
MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund bildades 1926, och arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. MHF är en ideell medlemsorganisation och har lokalavdelningar i hela landet.
Följ MHF
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från MHF
Vecka 45: Nationella uppmärksamhetsveckan för riskbruk/missbruk av alkohol och droger.1.11.2024 11:31:55 CET | Pressinbjudan
Över en miljon svenskar lever idag med riskbruk av alkohol. För många innebär detta inte bara personliga konsekvenser, utan påverkar även närstående, framför allt barn. Varje år under Vecka 45 tar MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund) med samarbetspartners ett krafttag för att uppmärksamma de förebyggande och rehabiliterande insatser som gör skillnad i kampen mot alkohol- och drogmissbruk samt rattfylleri.
Pressinbjudan: Välkommen till Tylösandsseminariet Studio ”Rätt hastighet – en nyckel till ett säkert transportsystem”10.10.2024 07:00:00 CEST | Pressinbjudan
Idag är det dags för Tylösandsseminariet Studio med temat ”Rätt hastighet – en nyckel till ett säkert transportsystem”. Välkommen till ett intressant digitalt seminarium om trafiksäkerhet.
Pressinbjudan: Välkommen till Tylösandsseminariet Studio ”Rätt hastighet – en nyckel till ett säkert transportsystem”17.9.2024 15:39:45 CEST | Pressinbjudan
Den 10 oktober är det dags för Tylösandsseminariet Studio med temat ”Rätt hastighet – en nyckel till ett säkert transportsystem”. Välkommen till ett intressant digitalt seminarium om trafiksäkerhet.
Ta Paus - kampanj för resenärer om trafiksäkerhet på rastplatser i hela Sverige5.7.2024 16:05:08 CEST | Pressmeddelande
Under sommaren och i anslutning till fjällsemestrar sker fler trafikolyckor än under någon annan period på året. I över 25 år har MHF varje år stått på platser längs svenska vägar, bjudit på kaffe och informerat om vikten av att ta en paus och köra säkert i trafiken, i kampanjen Ta Paus. I år är temat på Ta Paus - rattfylleritips och droger i trafiken.
Pressinbjudan: Välkommen till Tylösandsseminariet Studio ”Alkohol & droger i trafiken - Ett gemensamt ansvar för säkra resor”8.4.2024 09:00:00 CEST | Pressinbjudan
Den 10 april är det dags för Tylösandsseminariet Studio med temat ”Alkohol & droger i trafiken – Ett gemensamt ansvar för säkra resor”. Välkommen till ett intressant digitalt seminarium om trafiksäkerhet.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum