Lernia

Lernia i Almedalen 2023

Dela
Kompetensbristen och hållbart arbetsliv står högt upp på agendan för både företag och samhälle. Arbetslösheten är låg men de som står långt ifrån arbetsmarknaden har svårt att komma in. Samtidigt ställer den gröna omställningen och utvecklingen i Norra Sverige höga krav på kompetensförsörjningen. Vikten av ett hållbart arbetsliv har aldrig varit större. I år känns det extra viktigt att diskutera framtidens arbetsmarknad, hållbart arbetsliv och kompetensförsörjning under Almedalsveckan.

Idag finns det ett kompetensglapp där vi har hög arbetslöshet samtidigt som företagen skriker efter personal med rätt kompetens. Genom att Lernia både utbildar, matchar och bemannar näringslivet har vi en unik position att lösa den här utmaningen. Det gör vi genom att jobba nära näringslivet kring deras behov både idag och i framtiden. Vårt fokus är att leverera kompetensen näringslivet efterfrågar och att sätta 15 000 människor i jobb varje år.

På plats i Almedalen deltar Veronica Rörsgård vd, Anders Hvarfner divisionschef och Katarina Devell kommunikationschef. Utöver deltagande i paneler finns vi tillgängliga för möten och samtal. Kontakta Katarina Devell om du vill boka ett möte med någon av oss.

Lernia i paneler offentliga seminarium

En inkluderande arbetsmarknad - varför är det avgörande för näringslivets omställning?
DI och Aktuell hållbarhet onsdag 16-16:30
Veronica Rörsgård deltar i panelen tillsammans med Annelie Karlsson, vice ordförande, Handels, Helena Erlingsjö, HR-direktör, Lidl Sverige, Roxanne Mårback, Manager, Climate Change and Sustainability Services, EY Sweden.

Behöver Sverige bemanningsbranschen
Kompetensföretagen och Demoskop torsdag 8:30-9:30
Veronica Rörsgård deltar i panelen tillsammans med Jesper Hedin, Utredare kompetensförsörjning, Industriarbetsgivarna, Oliver Rosengren, Riksdagsledamot, Moderaterna, Irene Wennemo, Generaldirektör, Medlingsinstitutet, Johan Lindholm, Förbundsordförande, Byggnads, Teresa Carvalho, Vice ordförande, Arbetsmarknadsutskottet, Socialdemokraterna
och Patric Palm, Managing Director, Manpower Enterprise.

Förlora eller förbättra – hur kan vi säkra en schysst och hållbar omställning när jobb förändras?
EY, torsdag 12:30-13:25
Veronica Rörsgård deltar i panelen tillsammans med Anja Vanhatalo och Anna Richter Olsson EY, Mikael Malmaeus Researcher at IVL Swedish Environmental Research Institute, Anna Thuresson Head of HR E.ON och Eva Svedling fd VD Global Utmaning och statssekreterare.

Kommer Sveriges miljardsatsningar att misslyckas om inte kompetensbristen tas på allvar?
Uppsala universitet, fredag 9:30-10:30
Veronica Rörsgård deltar i panelen tillsammans med Coco Norén, Prorektor, Uppsala universitet, Ulrika Wallén, Policyexpert kompetensförsörjning och högskolepolitik, Svenskt näringsliv, Ulrika Lindstrand, Förbundsordförande, Sveriges Ingenjörer, Klara Dryselius, Vice ordförande, Sveriges förenade studentkårer och Martin Hellström, Rektor, Mälardalens universitet.

Ökad tillgång till kompetensförsörjning
Vuxenutbildning i samverkan, VIS, fredag 11:00-11:45
Anders Hvarfner deltar i panelen tillsammans med Lena Flodin, pedagogik- och utvecklingschef på Yrkesakademin och Christian Thomsen, ViS/Eksjö kommun.

 

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Box 787
801 29 Gävle

0771-650 650https://www.lernia.se/
Om Lernia
Lernia utvecklar framtidens arbetskraft. Det gör vi genom att utbilda, matcha, bemanna och rekrytera. Snabbt och utan krångel löser vi arbetsmarknadens behov så att människor och företag kan nå sin fulla potential. Det har varit vår uppgift i över hundra år. Lernia omsatte 3,3 miljarder kronor 2022 och finns över hela landet. Vi utbildade och coachade 19 900 personer och förmedlade 11 500 bemanningskonsulter. 13 700 personer fick möjlighet till nytt jobb genom våra tjänster. Läs mer på lernia.se 

 

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Lernias bokslutskommuniké 2023: Ökade intäkter men ett lägre rörelseresultat16.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Koncernens nettoomsättning för helåret uppgick till 3 482 (3 269) mkr och ökade med 7 procent jämfört med samma period föregående år. Koncernens rörelseresultat minskade för helåret till -11 (44) mkr, till stor del beroende på kostnader för omstrukturering av utbildningsverksamheten (arbetsmarknadsutbildningar och Komvux) som påverkat koncernens rörelseresultat för helåret med -24 (0) mkr. Även bemannings- och rekryteringsverksamheten uppvisar ett lägre resultat jämfört med föregående år främst till följd av högre arbetsgivaravgifter för unga under 23 år.

Lernia stärker erbjudandet, förvärvar relocationföretaget Terminal 510.11.2023 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Lernia har bemannat den svenska industrin i 25 år. Under de dryga två decennierna har den globala konkurrensen hårdnat allt mer. För att svenska företag ska kunna vara konkurrenskraftiga är medarbetare med rätt kompetens en helt avgörande fråga. Samtidigt larmar sju av tio svenska företag som försökt rekrytera om svårigheter med att lyckas. Parallellt med utbildning, bemanning, matchning och internationell rekrytering kan Lernia nu erbjuda relocation- och arbetstillståndstjänster.

Fler än var tionde stockholmare är orolig över att förlora jobbet på grund av AI2.11.2023 08:35:34 CET | Pressmeddelande

Arbetsmarknaden är i stor förändring. Artificiell intelligens (AI) och automation accelererar omställningstakten och skapar ett stort behov av praktisk och teknisk kompetens. Parallellt backar tillväxten[1] och arbetslösheten spås öka[2]. Ingen annanstans i Sverige används AI av så många som i Stockholm, samtidigt skapar den nya tekniken oro över att man ska bli av med jobbet. Det visar en ny undersökning från kompetensförsörjningsföretaget Lernia. Undersökningen har genomförts av analysföretaget Demoskop och har besvarats av över 5000 svenskar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye