Nu lanseras Spendrups Signatur på Systembolaget – en premiumlager bryggd med hållbara metoder

Förra våren inledde Spendrups och Lantmännen ett samarbete kring odling av maltkorn enligt Lantmännens Klimat & Natur-program. Samarbetet innebär att parterna tillsammans odlar maltkorn, huvudingrediensen i öl, med hållbara odlingsmetoder som minskar klimatpåverkan och gynnar den biologiska mångfalden. Maltkornet, som odlats på Högesta Gods, skördades i augusti 2022 och är nu del av familjeföretagets senaste lansering: Spendrups Signatur.
- Vi har samarbetat med Lantmännen i många år och är stolta över att nu fördjupa det samarbetet ytterligare. Framför allt är vi glada att det är inom ramen för just odlingsprogrammet Klimat & Natur. Vår familj har bryggt öl i 100 år och vi vill såklart fortsätta göra det i minst hundra år till. Med hjälp av Klimat & Natur-kornets minskade miljöpåverkan kan vi nu presentera ett öl som både är hållbart framställt och väldigt gott! Ett öl som representerar Spendrups när vi är som allra bäst, säger Fredrik Spendrup, VD och koncernchef på Spendrups Bryggeri.
Spendrups Signatur är en modern smakrik ljus premiumlager. Ölet klassas som en pilsner i tysk stil med balanserad beska, ren maltig smak och friskhet. Ölet är 100 procent spårbart och bryggd med svenskt kornmalt och humle. Designen på burkens etikett och krandekal syftar till att hylla företagets historia där Louis Gustaf Herbert Spendrup får stå i rampljuset. Det var Louis som köpte bryggeriet i Grängesberg för 100 år sedan efter att han blivit diplomerad bryggmästare på VLB Berlin. Signaturen på burken är från hans ansökan till bryggeriskolan.
- Det här blir det första ölet med Spendrupsnamnet på som lanseras under min tid som VD, vilket känns stort och väldigt kul! Det har också varit viktigt för familjen att hylla vår historia samtidigt som vi lyfter framtidens råvaror och jordbruk, och jag tycker verkligen att vi lyckats. Detta är ett öl som vi med stolthet sätter vårt namn på, avslutar Fredrik Spendrup.
Spendrups Signatur, 33 cl burk, finns på Systembolaget beställningssortiment från den 1 juni. Artikelnummer 56479, pris 15:90. Sedan tidigare finns ölet på fat på utvalda restauranger som Hantverket, Grand Hôtel och Djursholms Country Club i Stockholm och Dalecarlia i Tällberg.
Nyckelord
Kontakter
Rose-Marie HertzmanPresschef, Spendrups
Tel:0708 95 25 67rose-marie.hertzman@spendrups.seRafaela HallPresskontaktPrat PR
Tel:+46 72 142 98 69rafaela.hall@prat.seBilder
Om
Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Omaka, BIBAB och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Michael Andersson lanserar årets upplaga av Melleruds Mästarbrygd – en amber lager24.3.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
Vinnaren av Årets Kock 2024, Michael Andersson, har skapat årets Melleruds Mästarbrygd – en ljust bärnstensfärgad amber lager, bryggd med ekologisk humle och malt. Årets Mästarbrygd bjuder på en utsökt rostig maltighet, friska inslag av citrus och avrundas med ett vitt krämigt skum
Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande
Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.
Svenskarnas favoriter från Spendrups nu på norska butikshyllor11.3.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I höstas aviserade Spendrups ett samarbete med Stordalen-ägda dryckesgruppen Belmonte Beverage Group AS. Nu är samarbetet synligt på de norska butikshyllorna med svenska brygder anpassade för den norska marknaden.
Melleruds & Årets Kock Michael Andersson presenterar det perfekta pilsnersnacket6.2.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Årets Kock 2024, Michael Andersson, har i samarbete med Melleruds skapat det perfekta tilltugget – pilsnersnack med matjescrème, exklusivt framtaget för att avnjutas tillsammans med en iskall Melleruds pilsner. Med sin enkla tillagning och eleganta presentation blir det en given succé vid minglet, middagsbjudningar och andra festliga tillställningar.
Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum