Expressen

Patrik Kronqvist ny politisk redaktör på Expressen

Dela
Patrik Kronqvist, 41, är ny politisk redaktör på Expressen. – Det känns väldigt roligt och hedrande att få leda en så viktig liberal sida, säger han.
Patrik Kronqvist, foto: Sven Lindwall
Patrik Kronqvist, foto: Sven Lindwall

Patrik Kronqvist efterträder Anna Dahlberg, som slutade i mars för att bli statssekreterare. Han har varit ledarskribent på Expressen sedan 2013 och biträdande politisk redaktör sedan 2015.
Som ledarskribent har han främst ägnat sig åt ämnen som klimat, infrastruktur och integration. Nu ska han förvalta Expressens liberala röst på ledarsidan, som före Anna Dahlberg har letts av bland andra PM Nilsson och Niklas Ekdal.
– Ledarsidan ska fortsätta att slå åt både höger och vänster. Här håller vi argumentet högre än avsändaren. Jag vill också ha ett stort fokus på sakpolitik, gärna med fler internationella utblickar. Sverige har mycket att lära av hur andra länder har löst sina samhällsproblem, säger Patrik Kronqvist.

Vilken är den viktigaste frågan just nu?
– Att väst fortsätter att stötta Ukraina – både ekonomiskt och militärt.
Kronqvist är bördig från Mariestad i Skaraborg och har en bakgrund som redaktör och ansvarig utgivare på Lundagård, nyhetsreporter på en rad dagstidningar, samt debattredaktör på Expressen och Newsmill.
Han tillträder omgående.
– Med Patrik Kronqvist får Expressen en skarp och intellektuellt hederlig politisk redaktör. Han är helt rätt för att formulera tidningens liberala linje i en orolig tid, med stort behov av konstruktiv idé-och politikutveckling, säger chefredaktör Klas Granström. 

Nyckelord

Kontakter

Patrik Kronqvist, patrik.kronqvist@expressen.se, 08-7383149

Bilder

Patrik Kronqvist, foto: Sven Lindwall
Patrik Kronqvist, foto: Sven Lindwall
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Kända profiler stärker Expressens livsstilsvarumärken och sajter27.11.2023 10:19:11 CET | Pressmeddelande

Några av Sveriges mest kända influencers blir nu nära knutna till Expressens livsstilsvarumärken och sajter. Isabella Löwengrip, Linda Lindorff och Magdalena Graaf och ett trettiotal namn inom mode, skönhet, mat, inredning och relationer. — Under det senaste året har featureverksamheten tagit stora digitala kliv framåt. Nu tar vi ett steg till och utvecklar samarbetet med de här starka profilerna, säger Bella Levy, chef för Inspiration

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum