Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Korpen lanserar Världens största tipspromenad

Dela
Med Världens största tipspromenad vill Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet få fler människor att på ett enkelt sätt ta sig ut för att röra på sig. Och samtidigt få rolig, viktig och ny kunskap. ”Vi hoppas att många vill vara med och att de har kul på vägen. Det här är ett konkret sätt att göra något för att få fler i rörelse. Vi sänker trösklarna och ökar förhoppningsvis sannolikheten för att den där promenaden faktiskt blir av”, säger Erik Eng, kommunikations- och marknadschef på Korpen.
Korpen lanserar Världens största tipspromenad för att hjälpa svenskarna att se till att promenaden blir av.
Korpen lanserar Världens största tipspromenad för att hjälpa svenskarna att se till att promenaden blir av.

Varje tipspromenad är minst 20 minuter lång. Det är också den tid som WHO angett som miniminivå för vuxnas fysiska aktivitet per dag. Tipspromenaderna ger dig samtidigt möjlighet att testa din kunskap i en rad olika ämnen. Vad vet du till exempel om allemansrätten? Hur andas en insekt? Vad är världsrekordet i flest fastsatta klädnypor i ansiktet? Och vilket lag har förlorat flest finaler i Champions League/Europacupen? Eller varför inte utmana en kompis på ekonomiprofessor Micael Dahlens frågor om lycka? Nya frågor kurerade av olika samarbetenläggs tillunder hela året.   

"Det här är en superrolig uppgift som vi har fått vara med att lösa: att ge nytt liv till tipspromenaden. Vi fick ta det från början och ta fram design och produktutveckla. Nästa steg blir att få hela Sverige att återupptäcka tipspromenaden", säger Li-Lie Chemnitz på Korpens reklambyrå Bloomy Ideas. 

Världens största tipspromenad? 

Målet är att minst 20 000 människor ska vara med. Senare under året ska även ett världsrekord slås. Mer information om det kommer lite längre fram under året.   

Hur funkar det? 

Gå in på tipspromenad.korpen.se med mobilen och kör igång. Du kan välja att gå 20 min (5 frågor) eller 40 min (10 frågor) och under din promenad dyker frågorna upp i din telefon. Promenaden kan genomföras vart som helst. Det finns även frågor särskilt riktade till barn som man kan göra tillsammans i familjen. Ett tips är att lägga till tipspromenaden på mobilens hemskärm genom att välja ”spara till hemskärm”.  

Motionslandslaget inspirerar till rörelse 

I juni 2022 lanserades Motionslandslaget av Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet för att göra något för att bryta stillasittandet och röra på oss mer.Världens största tipspromenad är en av många aktiviteter som ska göra det enklare att faktiskt få till den där vardagsmotionen. Ju fler vi blir, desto större chans har vi att göra Sverige till ett föregångsland för hälsa och välmående.Hittills är snart 23 000 privatpersoner och 324 arbetsplatser med i Motionslandslaget. 
 ”Tipspromenader är en del av den svenska folksjälen och något som Korpen har anordnat i många år. Det är en perfekt aktivitet som de flesta kan delta i. Därför är det lite extra kul att ge tipspromenadenett lite nyare format. Vem gillar inte tipspromenader?”, säger Kajsa Sellidj Wretman, utvecklingsstrateg på Korpen.  

 Med stöd från Svenskt Friluftsliv 

Världens största tipspromenad är ett projekt som genomförs med stöd från Svenskt Friluftsliv. Svenskt Friluftsliv är en paraplyorganisation för 28 ideella friluftsorganisationer i Sverige som tillsammans har 1,8 miljoner medlemskap, varav cirka 300 000 är barn och ungdomar. 

Nyckelord

Kontakter

Erik Eng, kommunikations- och marknadschef, 070-541 60 68 
Kajsa Sellidj Wretman, utvecklingsstrateg, 070-587 49 19 

Bilder

Korpen lanserar Världens största tipspromenad för att hjälpa svenskarna att se till att promenaden blir av.
Korpen lanserar Världens största tipspromenad för att hjälpa svenskarna att se till att promenaden blir av.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Om Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I över 75 år har vi gjort det enklare för människor att motionera tillsammans i våra föreningar och på våra arbetsplatser. Verksamheten bedrivs av Korpens lokala föreningar som finns över hela Sverige och totalt kan vi erbjuda våra medlemmar runt 100 olika motionsaktiviteter. Vi vill bedriva en inkluderande verksamhet där alla platsar och är med utifrån sina förutsättningar.

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Korpen vill slå världsrekord i tipspromenad!2.11.2023 10:50:23 CET | Pressmeddelande

Under nästa vecka, 6-12 november, kommer förmodligen ett nytt världsrekord att slås: i tipspromenad. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet lanserade tidigare i år den moderna tipspromenaden som kan göras via mobilen när du är ute och promenerar. Nu görs en kraftsamling under nästa vecka för att få så många som möjligt att tipspromenera och på köpet slå ett världsrekord. Målet är att minst 20 000 tipspromenader ska genomföras under kommande vecka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye