Svenska Tennisförbundet

Davis Cup: Johan Hedsberg blir kapten för Sverige i världsfinalen

Dela
Förra året gjorde Johan Hedsberg comeback som Davis Cup-kapten. Nu står det klart att han kommer att leda laget även i årets Davis Cup Finals, dit Sverige kvalificerat sig för tredje året i rad.

I april i år valde Robin Söderling att lämna sitt uppdrag som DC-kapten på grund av hälsoskäl. Sedan Söderlings timeout förra hösten har herrlandslaget letts av företrädaren Johan Hedsberg.

Nu står det klart att Hedsberg kommer att axla kaptensrollen under återstoden av 2023. Han assisteras av DC-tränaren Thomas Enqvist.
– Det var väldigt roligt att jobba med Thomas och alla spelarna igen under den senaste matchen (3–1 i kvalet mot Bosnien-Hercegovina). När teamet tyckte det var en bra idé att jag också ska ta slutspelet så gör jag det såklart gärna, säger Hedsberg.

Johan Hedsberg är sportchef på tennisakademin Good to Great i Stockholm. Han var Davis Cup-kapten under åren 2017-2019 då han ledde Sverige i åtta landskamper. Under Hedsbergs ledning avancerade det svenska laget två nivåer, från Europa/Afrika-zonens grupp 2 till elitdivisionen. Åren 2022-2023 har han lett Sverige i fyra landskamper. Hans totala matchfacit som kapten är 9-3.

Nästa uppdrag för tennisherrarna blir Davis Cup Finals 12-17 september. Världens 16 bästa nationer deltar i världsfinalen som spelas i fyra olika europeiska städer. Sverige, rankat som nummer 12 i världen, ställs i gruppspelet i italienska Bologna mot regerande mästaren Kanada (1), Italien (6) och Chile (17).
– Alla grupper och matcher är tuffa på den här nivån. Alla lag är bra, inklusive vårt såklart. Vi åker dit för att försöka vinna varje landskamp, säger Hedsberg.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har över 120 000 medlemmar organiserade i sju regioner och drygt 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har över 14000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

Inget avancemang för tennisdamerna – föll mot Storbritannien12.11.2023 19:55:02 CET | Pressmeddelande

Storbritannien blev en för tuff uppgift för Sverige i playoff-mötet i Billie Jean King Cup. Efter 1–3 förlusten väntar fortsatt spel i grupp 1 nästa år. – Vi har haft en tydlig målsättning hela veckan och det är att vi skulle vinna den här matchen. När vi samlades inför matchen sa vi att vi skulle slutföra det vi kommit hit för. Tyvärr förlorade vi, men jag är samtidigt stolt över tjejernas insats, säger förbundskapten Johanna Larsson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum