Familjebostäder

Familjebostäder anställer lokala servicevärdar på Järva

Dela

Allmännyttiga Familjebostäder genomför i samarbete med Stockholms stads Jobbtorg Kista en lokal jobbsatsning på Järva. Nya servicevärdar ska bidra till en tryggare miljö i och kring bostadsbolagets miljöstugor, och får samtidigt en värdefull introduktion till arbetsmarknaden.

Foto: Liza Simonsson
Foto: Liza Simonsson

– Vi såg det här som en möjlighet att både få en skjuts i arbetet med att fräscha upp och förbättra våra miljöstugor på Järva och samtidigt bidra till att skapa nya jobb i området, säger Elin Sundqvist, trygghetsstrateg på Familjebostäder som tillsammans med Familjebostäders HR-avdelning har varit drivande kring samarbetet.

Arbetet med att hålla rent och snyggt i området är en del av Familjebostäders trygghetsarbete på Järva. Sedan 2021 sker städning utanför och inuti samtliga miljöstugor varje dag året runt. Städning utomhus i Rinkeby sker sedan 2022 fem av sju dagar i veckan.

Utbildning och praktikperiod inleder
De tre servicevärdarna var på plats hos Familjebostäder i början av maj efter en inledande utbildning via Jobbtorg Kista.

– Jobbtorg Kista har varit med och skräddarsytt en utbildning som servicevärdarna fick genomgå innan de började hos Familjebostäder i maj. Under utbildningen fick deltagarna introduktion till arbetsmarknaden inom ämnen som miljö, hållbarhet och fastighetsskötsel. De fick lära sig om bland annat parkskötsel, renhållning och kretslopp. För servicevärdarna är det här ett viktigt steg in på en bred arbetsmarknad, berättar Nazar Atli Youssouf, enhetschef Jobbtorg Kista.

Utbildningen följdes av fyra veckors praktik hos Familjebostäder, och praktiken övergick nyligen i en visstidsanställning på 6 månader. En handledare har även anställts i satsningen för att hålla ihop arbetet.

Rent, tryggt och snyggt
Målet för satsningen är trygga och fina miljöer i och kring Familjebostäders miljöstugor. Servicevärdarna kommer ha stort fokus på att sköta om och återkommande rondera bostadsbolagets sammanlagt 18 miljöstugor i Rinkeby och Tensta. De kommer också att arbeta uppsökande gentemot hyresgäster för att informera och utbilda kring käll- och sopsortering.

Familjebostäder lanserar den närmsta tiden nya skyltar som gör det enklare för hyresgäster att sortera sina sopor i rätt kärl.

– Det är en otrolig tillgång att servicevärdarna nu är på plats. Jag är övertygad om att deras viktiga arbete kommer göra stor skillnad för att skapa renare och snyggare miljöstugor som känns tryggare för våra hyresgäster och vår personal, säger Elin Sundqvist, trygghetsstrateg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mosaikkonst på Familjebostäders miljöstuga i Tensta. Foto: Olof Plym Forshell.
Mosaikkonst på Familjebostäders miljöstuga i Tensta. Foto: Olof Plym Forshell.
Ladda ned bild
Miljöstuga hos Familjebostäder i Tensta. Foto: Olof Plym Forshell.
Miljöstuga hos Familjebostäder i Tensta. Foto: Olof Plym Forshell.
Ladda ned bild
Elin Sundqvist, trygghetsstrateg Familjebostäder. Foto: Markus Hallberg.
Elin Sundqvist, trygghetsstrateg Familjebostäder. Foto: Markus Hallberg.
Ladda ned bild

Om oss

Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar 21 000 bostäder i Stockholm, där mer än 44 000 stockholmare bor. Vår vision är att skapa hem för en enklare vardag. Vi erbjuder hyresrätter där underhåll och service ingår. Vi renoverar och bygger nytt med framtiden i sikte - energisnålt och uppkopplat. Det ska vara enkelt att bo hos oss.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum