Lidl Sverige

Succé för Matriket: - Rekordförsäljning av svenska livsmedel hos Lidl

Dela
Nyligen introducerade Lidl Sverige ”Matriket”, där livsmedelskedjan samlar mat som odlats, producerats och fötts upp i Sverige. Alla Matrikets produkter uppfyller kraven för att märkas med ”Från Sverige”. Introduktionen av Matriket har varit framgångsrik. När Lidl jämför försäljning mellan maj 2022 och maj 2023 har värdet av försäljningen av svensk mat ökat med över 20 procent i Lidls 205 butiker runt om i landet.

Matriket är en storsatsning från Lidl Sverige för att göra det enklare för konsumenterna att hitta svensk mat av högsta kvalitet till bästa pris. I samband med introduktionen av det nya varumärket fanns över 100 olika varor. På sikt kommer det finnas över 250 varor i sortimentet. Under Matriket säljs mejeriprodukter, spannmål, bröd, charkuterier och grönsaker.

Enligt de senaste siffrorna från Dagligvaruindex ökade försäljningen i dagligvarubranschens butiker med 10,7 procent under maj. Räknar man bort inflationen sjönk försäljningen med nästan fyra procent. Värdet av försäljningsökningen under maj äts upp av inflationen, men trenden syns inte bland Lidls svenska produkter. Under maj ökade försäljningsvolymen av Matriket med 6,5 procent i snitt. Flera produkter visar en tvåsiffrig ökning.

- När priserna på mat började stiga såg vi tendenser till att flera konsumenter prioriterade pris. På Lidl tycker vi att det är viktigt med svenskproducerat, och med introduktionen av Matriket har konsumenter upptäckt att vi erbjuder bra svensk mat till ett lågt pris. Lidl gör kvalitet billigt, konstaterar Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige.

Matriket-produkter som ökat mest i volym jämfört med maj förra året:

Produkt                                                                    Ökning

Matriket Gräddfil laktosfri                                         35 %
Matriket Fullkorn bröd                                              34 %
Matriket Basturökt skinka i skivor                            25 %
Matriket Stekfläsk skivat                                          20 %
Matriket Färska Köttbullar                                        17 %

För kontaktuppgifter till Lidls leverantörer av ovan varor, kontakta press@lidl.se

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum