Norrköpings kommun

Upplev Norrköping stärker kommunens attraktionskraft

Dela
Upplev Norrköping återuppstår och ska vara i full gång den 1 januari 2024. Bolagets fokus kommer att vara besöksnäring, turism och upplevelser som syftar till att stärka Norrköpings attraktionskraft. Lisa Lindgren, vd för Norrköping Visualisering AB är från och med 1 juni också tillförordnad vd för Upplev Norrköping fram till dess att en ny vd är tillsatt, som längst till och med 31 december 2023.
Bild: Lisa Lindgren, tillförordnad vd,  Eva Vikmång (S), vice ordförande och Alex Nejdemo (L) ordförande firar att Upplev Norrköping AB 
återuppstår.         
Foto: Norrköpings kommun.
Bild: Lisa Lindgren, tillförordnad vd, Eva Vikmång (S), vice ordförande och Alex Nejdemo (L) ordförande firar att Upplev Norrköping AB återuppstår. Foto: Norrköpings kommun.

Beslutet att återstarta Upplev Norrköping AB togs av Norrköping Rådhus AB i februari i år. Bolaget ska, tillsammans med såväl externa aktörer som i egen regi, jobba med destinationsutveckling, turism, evenemang och aktiviteter som främjar besöksnäringen och stärker Norrköpings attraktionskraft som plats och destination.

– Vi har haft den politiska viljan att återstarta Upplev Norrköping. Det finns så många fördelar med att driva den här typen av verksamhet i bolagsform, eftersom det krävs snabba beslutprocesser och ett nära samarbete med privata aktörer. Besöksnäringen och den lokala tillväxten är en viktig fråga för kommunen och Upplev Norrköping blir en viktig strategisk part i arbetet att stötta näringslivet, säger Alex Nejdemo(L), styrelseordförande i Upplev Norrköping.

I Upplev Norrköpings samlas kompetens inom områden som attraktion, besöksnäring och evenemang på ett och samma ställe. Under hösten ska en ny affärsplan tas fram och verksamheten startar fullt ut vid årsskiftet 2023/2024.

– Det känns inspirerande att få var med i uppstartsfasen av Upplev Norrköping. Uppdraget är att stödja styrelsen i att återstarta bolaget med fokus på besöksnäring, turism, upplevelser och samverkan. Upplevelseindustrin och samverkansplattformar för tillväxt har präglat min yrkesbakgrund i olika roller, det är förstås erfarenheter jag tar med mig in i rollen som tillförordnad vd för Upplev Norrköping, säger Lisa Lindgren.

Norrköping Rådhus AB lämnar under 2023 ett verksamhetsbidrag på 3 miljoner kronor till Upplev Norrköping AB.
Rekrytering av vd till Upplev Norrköping sker under hösten 2023.

Kontakt:
Alex Nejdemo (L)
Titel: styrelseordförande, Upplev Norrköping AB
Telefon: 011-323 02 50

Lisa Lindgren
Titel: tillförordnad vd Upplev Norrköping AB
Telefon:  072-228 06 67

____________________________________________

Avsändare: Lana Brunell, pressansvarig
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Bild: Lisa Lindgren, tillförordnad vd,  Eva Vikmång (S), vice ordförande och Alex Nejdemo (L) ordförande firar att Upplev Norrköping AB 
återuppstår.         
Foto: Norrköpings kommun.
Bild: Lisa Lindgren, tillförordnad vd, Eva Vikmång (S), vice ordförande och Alex Nejdemo (L) ordförande firar att Upplev Norrköping AB återuppstår. Foto: Norrköpings kommun.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Allvarligt missförhållande anmäls enligt lex Sarah18.9.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Anmälan gäller en händelse i våras då en person hittades död i sin bostad. Personen som hade hemtjänst varannan vecka hade tagit sitt liv. I lex Sarah-utredningen framkommer det att personen tillhörde en riskgrupp för suicid. Vård- och omsorgskontoret har brustit genom att inte uppmärksamma detta och erbjuda personen insatser för att minska suicidrisk. Ärendet anmäls som ett allvarligt missförhållande till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye