Sveriges Allmännytta

Invigning av landets första nya Kombohus helt i trä

Dela
– Det är med stor glädje vi nu inviger Sveriges första Kombohus Tetris Lamell, ett flerbostadshus byggt helt i trä. Den här typen av byggnadsprocess kommer att påverka hur vi tänker och bygger hållbart i framtiden, säger Sofia Hansdotter, expert på byggfrågor på Sveriges Allmännytta.
Kombohus Tetris Lamell
Kombohus Tetris Lamell

Allmännyttans Kombohus är resultatet av en gemensam upphandling bland alla allmännyttiga bostadsföretag i Sverige.

– Genom att kombinera kraften i samarbete och utveckling av industrialiserade byggmetoder har vi kunnat pressa byggpriserna med upp till 20 procent, samtidigt som vi garanterar kvalitet och möjlighet till varierad arkitektonisk gestaltning, säger Sofia Hansdotter.

– När hela byggbranschen krisar och byggprojekt läggs i malpåse på löpande band visar Kiruna och Kombohusen hur det ändå går att bygga nya bostäder till en rimlig kostnad.

I hjärtat av den storslagna stadsomvandlingen i Kiruna, där delar av staden flyttas för att ge plats åt gruvdriften, står dessa två spektakulära Kombohus. Med sina 68 lägenheter markerar de en betydande milstolpe i skapandet av det nya centrumet.

Kirunabostäder har inte bara ersatt de gamla fastigheterna, utan även byggt helt nya i egen regi. Tillsammans med kommande projekt kommer detta att resultera i cirka 600 nya bostäder som kommer att forma den moderna stadskärnan,

– Vi ser fram emot ytterligare en inflyttning i centrum till hösten. Projektet har fortlöpt enligt plan trots de resursbrister som råder i regionen, vilket känns väldigt positivt. Vi hälsar våra nya hyresgäster välkommen till kvarteret Växeln till hösten, säger Mikael Pudas, vd Kirunabostäder.

Varmt välkomna att delta i denna pressvisning och vara en del av framtidens hållbara bostadsutveckling!

Tid: 20 juni klockan 09.00

Plats: Aili Kangas gata 16, Kiruna

Följande personer finns på plats och svarar gärna på frågor:

Sofia Hansdotter, nyproduktionsexpert på Sveriges Allmännytta, mobil 070-253 20 22

Mikael Pudas, vd på Kirunabostäder

Jan Salmi, byggledare på Kirunabostäder

David Sundström, affärschef vid byggentreprenören Lindbäcks

Peter Johansson, arbetschef på Lindbäcks

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kombohus Tetris Lamell
Kombohus Tetris Lamell
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum