Expressen

Expressen tar plats på Almedalen 2023

Dela
På tisdag drar politikerveckan i Almedalen i gång och på plats i Visby driver Expressen sin ledande nyhetsbevakning och arrangerar mängder av intervjuer och debatter. Nytt för i år är att Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron frågar ut partiledarna på scen efter talen. – Vad vill de egentligen, bortom de fem senaste talepunkterna och nästa utspel? Det hoppas jag att vi ska kunna prata om, säger han.
Almedalen 2022, foto: Lisa Mattisson
Almedalen 2022, foto: Lisa Mattisson

Med start på tisdag drar bevakningen av årets Almedalsvecka i gång. Expressen har sin scen vid Hamngatan och här kommer vi att bjuda på intervjuer, debatter och utfrågningar.
För Expressen känns det självklart att fortsätta satsa på egen scen med ett matigt program under Almedalsveckan.
– När många andra mediehus skalar ner på sin medverkan under Almedalsveckan så gör Expressen tvärtom, vi satsar stort på ett spännande och innehållsrikt program, där publiken får möta våra främsta politiker, makthavare och debattörer, säger projektledare Anna Herdenstam.

Extrainsatt livepodd
Expressens redaktion på plats, Viktor Barth-Kron, Filippa Rogvall, Daniel Ingmo, Karin Olsson, Patrik Kronqvist, Anna Herdenstam och Victor Malm, kommer alla hålla i samtal och debatter med makthavare på scen. Politikreporter Tomas Nordenskiöld medverkar också i en extrainsatt livepodd av Politikrummet.
– En underskattad bonus med Almedalen är möjligheten att möta tidnings- och poddpubliken live. Det var väldigt roligt att livepodda förra året och Tomas och jag ser fram mot att göra om det, säger Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron.
Nytt för i år är att Viktor Barth-Kron frågar ut partiledarna på scen efter talen.
– Det ska bli kul att möta partiledarna i ett lite annorlunda sammanhang, en bit från den vardagliga slagväxlingen, säger han.

Nyckelord

Kontakter

Anna Herdenstam, programledare, anna.herdenstam@expressen.se
Filippa Rogvall, politikredaktör, filippa.rogvall@expressen.se

Bilder

Almedalen 2022, foto: Lisa Mattisson
Almedalen 2022, foto: Lisa Mattisson
Ladda ned bild
Viktor Barth-Kron, reporter, foto: Olle Sporrong
Viktor Barth-Kron, reporter, foto: Olle Sporrong
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Kända profiler stärker Expressens livsstilsvarumärken och sajter27.11.2023 10:19:11 CET | Pressmeddelande

Några av Sveriges mest kända influencers blir nu nära knutna till Expressens livsstilsvarumärken och sajter. Isabella Löwengrip, Linda Lindorff och Magdalena Graaf och ett trettiotal namn inom mode, skönhet, mat, inredning och relationer. — Under det senaste året har featureverksamheten tagit stora digitala kliv framåt. Nu tar vi ett steg till och utvecklar samarbetet med de här starka profilerna, säger Bella Levy, chef för Inspiration

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum