Myndigheten för press, radio och tv

Framtidens mediestöd tar form - MPRT förbereder för att ta emot ansökningar

Dela
Regeringen har idag lämnat propositionen Ett hållbart mediestöd i hela landet till riksdagen. Propositionen innehåller regeringens avväganden om ett nytt mediestöd från 2024.

För MPRT innebär det att ett utkast till föreskrifter om mediestöd kan skrivas klart och remitteras så att medieföretagen kan lämna synpunkter på hur mediestödsnämndens bedömningar av ansökningar ska göras och hur  ansökan ska gå till.

- Vi har arbetat fram ett utkast till föreskrifter och dessa kommer vi att skicka på remiss under sommaren. Vi har fått signaler från medier om att stödet behövs skyndsamt och vi gör vad vi kan för att ge mediestödsnämnden ett underlag för att fatta beslut så tidigt som möjligt under nästa år, säger Kajsa Rohdin som är enhetschef vid MPRT.

Det nya mediestödets syfte är att främja tillgången till lokal och regional nyhetsförmedling i hela landet. Stödet ska också bidra till en mångfald av allmänna och oberoende nyhetsmedier av hög kvalitet.

Den nya lagen föreslås träda i kraft den 1 januari 2024, under förutsättning att det nya stödsystemet godkänns av EU-kommissionen.

Kontakter

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum