Lidl Sverige

Rekordår – Lidl Sverige växte med 18 procent 2022/23

Dela
Lidl Sveriges bokslut för förra verksamhetsåret, 1 mars 2022 – 28 februari 2023, är nu klara. Nettoomsättningen ökade med 2,5 miljarder kronor, från 14,2 miljarder kronor till 16,7 miljarder. Vilket är en ökning på nästan 18 procent (jämfört med 7 procent ökning föregående år).

– 2022/23 hade vi den största ökningen av omsättning på åtta år. Vi fördubblade vår tillväxttakt i jämförelse med förra året. Och växer betydligt snabbare än övriga marknaden. Det visar att konsumenterna uppskattar vårt arbete att erbjuda mat av högsta kvalitet till branschen bästa pris och är samtidigt ett gott betyg till våra medarbetare och vår affärsmodell, säger Jakob Josefsson, Sverigechef Lidl.

Lidl Sverige växer mer än två gånger snabbare än marknaden i övrigt, det vill säga 18 procent jämfört med 6,8 procent. Det är sjätte året i rad som Lidl Sverige växer snabbare än resten av branschen. Nu har företaget fördubblat sin omsättning på 7 år. Tillväxten är främst driven av organisk tillväxt med fler kunder i de befintliga butikerna, under affärsåret växte Lidl med ytterligare en butik. Lidl Sverige har idag 205 butiker.

Resultatet förbättrades från en förlust på 132 miljoner kronor till en förlust på 19 miljoner kronor 2022/23. Antalet anställda ökade från 3 560 till 3 701.

– Den trend som vi sett under de senaste åren där fler konsumenter bryter sina vanor och rutiner har accelererat under hösten och vintern. Vi har under de senaste månaderna sett en fantastisk tillströmning av nya kunder till våra butiker. Vårt initiativ för att dämpa prisökningarna och bidra till ett minskat tryck på de svenska hushållens plånböcker togs emot väl, fortsätter Jakob Josefsson.

Lidl Sverige har en tydlig ambition att växa. Nyligen publicerade företaget en lista med 91 städer där de önskar etablera sig under de kommande åren. Det långsiktiga målet är att livsmedelskedjan ska ha 300 butiker.

Under våren introducerades det nya varumärket Matriket. Under Matriket samlar nu Lidl Sverige alla sina egna produkter som har ”Från Sverige”-märkningen. Det innebär att de är odlade, producerade, födda och uppfödda i Sverige. Här finns mejeriprodukter, spannmål, bröd, grönsaker och chark. På sikt kommer Matriket innehålla över 250 produkter, det gör varumärket till det med flest produkter med ”Från Sverige”-märkning i landet.

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl och WWF inleder ett ambitiöst internationellt partnerskap27.6.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl, en av de största dagligvarukedjorna i Europa, och WWF, en av världens största oberoende naturvårdsorganisationer, ingår ett nytt femårigt internationellt och strategiskt partnerskap verksamt i 31 Lidl-länder. Detta långsiktiga samarbete med WWF kommer att fokusera på hela Lidls värdekedja och därigenom bidra till att möta vår tids globala miljömässiga utmaningar, säkerställa att fler hushåll har tillgång till mer hållbara val och uppmuntra affärsmodeller som fungerar i samklang med naturen och inom planetära gränser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye