Grant Thornton Sweden AB

Grant Thornton redovisar rekordtillväxt

Dela

Idag släpper Grant Thornton sitt årsresultat och nyckeltalen talar sitt tydliga språk: Grant Thornton stänger ett rekordår. Tillväxten är den högsta på 15 år, omsättningen ökar med 11 procent och uppgår till närmare 1,9 miljarder. Ett starkt kund- och arbetsgivarvarumärke, bredd i tjänsteutbudet och fokus på hållbara medarbetare är enligt vd Anna Johnson faktorer som bidrar till framgång.

 - Vår tillväxt sker med rätt kunder: växande entreprenörsföretag. Det är det kundsegment där vi är som bäst och där vi vill fortsätta växa. Vi växer med kvalitet och med hög kundnöjdhet, kommenterar Anna Johnson.

Hon trycker på att de fina siffrorna från verksamhetsåret, som stängde den 30 april, är ett bevis på att Grant Thorntons kunder uppskattar det strategiska valet att vara en fullervicebyrå inom ekonomiska tjänster.

- Våra kunder är entreprenörer och tillväxtföretag, inte sällan impactbolag. Med ekonomiska tjänster inom både revision, redovisning, skatt och specialistrådgivning kan vi möta kunderna på bredden. Vi har lokal närvaro och tillgång till global kompetens, allt under ett paraply. Det uppskattar kunderna. Inte minst nu i tuffa tider, då vill de ha en agil partner som förstår omvärlden och deras bransch.

Grant Thorntons varumärke attraherar inte bara kunder, utan tilltalar även nya medarbetare. Vid verksamhetsårets slut passerade Grant Thornton 1 400 anställda.

- Vi har bland annat gjort flera strategiska rekryteringar under året, såväl inom våra affärsområden som till företagsledningen. Det många uppskattar är vårt tydliga kundfokus, att vi är en professionell och utvecklande arbetsplats byggd på tillit och teamkänsla. Även vårt fokus på ett hållbart arbetsliv lockar. Sammantaget är vår kultur en konkurrensfaktor idag vilket våra medarbetarundersökningar bekräftar, säger Anna Johnson.

Höjdpunkter i Grant Thorntons årsredovisning 22/23 utifrån ESG:

Minskad klimatpåverkan (E): 

  • Grant Thornton har förbundit sig till nettonollutsläpp till senast 2045.
  • Samtliga kontor har 100 procent fossilfri el. Alla kontor utom ett har dessutom helt förnybar el.
  • Utsläppen per medarbetare från tjänsteresor var 0,4 ton CO2 (mål: ej överstiga 0,4 ton).


Människor i fokus (S):

  • Antal anställda vid verksamhetsårets slut var 1405, vilket är fler än någonsin tidigare.
  • 36 procent av delägarna var kvinnor vid årets slut, målet för en jämställd partnerkrets: 40 procent. Inval som gjorts efter bokslutsårets avslut innebär att andelen ökat till 38 procent.
  • 86 procent av medarbetarna upplevde att Grant Thornton erbjuder förutsättningar för ett hållbart arbetsliv.

Ansvar i alla led (G):

  • Omsättningen landade på 1 896 miljoner kronor med en tillväxt inom valt målsegment på 11,2 procent (7 procent).
  • Årets interna granskning av kvalitet i kunduppdrag resulterade i 93 procent godkända (mål 96 procent).
  • Under året etablerades en struktur för uppföljning av kunddialog utifrån ESG-perspektivet.

Kontakter

Bilder

Länkar

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Från bibliotek till mötesplats för entreprenörer – nu flyttar Grant Thornton i Örebro15.2.2024 14:30:19 CET | Pressmeddelande

Nya Evenemangskvarteret i Örebro håller på att ta form och nu väljer även revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton att flytta dit. Det som tidigare var stadsbibliotek ska nu bli en mötesplats för entreprenörer och tillväxtföretag. Örebro har ett växande näringsliv och Grant Thorntons kontorschef Björn Öhrman ser ett behov av att anställa fler ekonomer och jurister för att möta en ökad efterfrågan. Helst minst tio stycken närmaste åren.

Finansieringsvillkor stark drivkraft för ökad hållbarhet hos entreprenörsföretagen31.1.2024 07:29:00 CET | Pressmeddelande

Vid årsskiftet infördes första steget av CSRD. Förutom att företag nu stegvis står inför mer omfattande hållbarhetsrapportering, innebär direktivet också ökad transparens och jämförbarhet. En färsk undersökning från Grant Thornton visar dock att medelstora bolag inte är fullt igång att mäta annat än finansiella nyckeltal. Detta trots att finansieringsvillkor som drivkraft för hållbarhetsarbete ökat från 12 till 47 procent på bara två år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye