minPension

Cecilia Rosendahl Lavén ny vd för minPension

Dela

minPensions styrelse har utsett Cecilia Rosendahl Lavén till ny vd för minPension.

minPensions styrelse har utsett Cecilia Rosendahl Lavén till ny vd för minPension i Sverige AB. Cecilia Rosendahl Lavén kommer närmast från AMF där hon har arbetat sedan 2002 i olika ledande befattningar. Hon har mångårig chefserfarenhet, senast i rollen som chef för Marknad och Kommunikation, och har ingått i AMF:s ledningsgrupp sedan 2010. Hon har även varit ledamot i styrelsen för minPension mellan åren 2016 och 2020. 

– Jag är mycket glad över att vi har rekryterat Cecilia Rosendahl Lavén som ny vd för minPension. Med Cecilias långa och breda erfarenhet inom pensionsområdet, digitalisering och varumärkesbyggande och hennes goda ledarskap, är jag övertygad om att hon kommer att skapa de bästa förutsättningarna för verksamhetens fortsatta utveckling tillsammans med alla medarbetare på minPension, säger Christina Lindenius, styrelseordförande för minPension, tillika vd för Svensk Försäkring. 

minPension är ett privat-offentligt samarbete mellan staten och pensionsbolagen och är ett dotterbolag till Svensk Försäkring.

– Jag ser verkligen fram emot att ta på mig detta viktiga uppdrag och fortsätta arbetet med att utveckla minPension i samarbete med alla medarbetare och intressenter. Tillsammans ska vi utveckla verksamheten för att kunna erbjuda pensionsspararna de bästa oberoende tjänsterna så att alla kan göra medvetna val kring hela sin pension och få ett bra stöd för uttag av pensionen. En framgångsrik verksamhet och fortsatt samverkan mellan staten och pensionsbranschen kommer att göra detta möjligt, säger Cecilia Rosendahl Lavén.  

Cecilia Rosendahl Lavén tillträder under hösten 2023.

Kontakter

Cecilia Rosendahl Lavén, 070-606 84 80

Presskontakt minPension: Johan Hellman, vice vd, 08-522 785 47

Presskontakt Svensk Försäkring: Anette Grundström, kommunikationschef, 08-522 785 03

Bilder

Om minPension

På minPension kan pensionssparare få hjälp att se den egna pensionen och förstå vad som påverkar den. Under det senaste året har minPension vidareutvecklats för att också möta den blivande pensionärens behov i planeringen inför pensionsuttagen. Tjänsten är ett oberoende samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Tillsammans driver, utvecklar och finansierar parterna den.

Kontaktuppgifter
Pressrum: http://via.tt.se/pressrum/minpension/
Kontorsväxel: 08-522 785 40
Postadress: Min Pension i Sverige AB, Box 24043, 104 50 STOCKHOLM
Besöksadress: Karlavägen 108, plan 6 i Stockholm

minPensions logotype

Följ minPension

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från minPension

30 år efter klubbslaget som förändrade pensionerna - så har det påverkat olika åldersgrupper5.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I juni 1994 sa Sveriges riksdag ja till förändrade pensioner. Nu, 30 år senare, ser vi effekterna av klubbslaget i riksdagen. Olika åldersgrupper har påverkats på olika sätt. Det är inte bara den lagstadgade pensionen som har förändrats. Minst lika stora förändringar har skett i tjänstepensionerna, där arbetsmarknadens parter förhandlar fram avtalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye