Linköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av sommargågatan 2023

Dela
På onsdag, den 28 juni, öppnar sommargågatan för alla Linköpingsbor och besökare.

Välkommen till invigningen av Sommargågatan 2023, en satsning för att skapa en levande och trivsam innerstad. Sommargågatan fokuserar på att förnya stadskärnan och skapa en attraktiv mötesplats för både Linköpingsbor och besökare.

En av årets nyheter är Folkes scen. Tillsammans kommer Kultur- och fritidsförvaltningen, Linköping Innersta och Citysamverkan fylla scenen med glädje och kultur.

Invigningen äger rum på Stora torget onsdagen den 28 juni, klockan 16.00. Det kommer att vara en festlig händelse med tal, musik och underhållning för hela familjen. Stefan Erikson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, kommer att hålla invigningstal och officiellt inviga årets Sommargågata.

Tid: Onsdag 28 juni, klockan 16.00
Plats: Stora Torget, Folkes scen

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Lägsta antalet hushåll med ekonomiskt bistånd på tio år21.2.2024 08:00:06 CET | Pressmeddelande

Under flera år har antalet hushåll med ekonomiskt bistånd sjunkit i Linköping. Januari 2024 var antalet utbetalningshushåll 616 stycken färre än i januari 2021. I januari 2024 erhöll 2087 hushåll ekonomiskt bistånd vilket är det lägsta antalet på åtminstone 10 år. Även det långvariga ekonomiska biståndet fortsätter att minska. Under hela 2023 har trenden varit nedåtgående. Januari 2024 var det 287 färre långvariga hushåll jämfört med januari 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye