Ving AB

Kretas autentiska pärla Sitia – nytt resmål hos Ving 2024

Dela

Nästa års sommarresor har precis släppts upp till försäljning hos Ving och en nyhet i programmet är den lilla kuststaden Sitia på östra Kreta. Sitia är fortfarande relativt oexploaterat och genuint och kan därför liknas vid andra mindre grekiska pärlor om Parga, Skiathos och Thassos. Resmålet har ett fantastiskt läge med närhet både det vacker natur, vandringsleder, orörda stränder och små byar. Till Sita erbjuder Ving direktcharter från Köpenhamn med flygbolaget BRA.

Sitia, fotograf Carlos Norlén, VIng
Sitia, fotograf Carlos Norlén, VIng

Sedan 2019, då den nya terminalen på Sitias flygplats byggdes, har Ving haft resmålet på radarn. Det är därför med stor glädje som researrangören nu kan lansera nyheten i sommarprogrammet till 2024 för alla sydsvenskar som reser från Kastrups flygplats i Köpenhamn.

-Sitia är särskilt passande för par och vuxna resenärer som letar efter ett charmigt grekiskt resmål. Alla hotell är centralt belägna med närhet både till den trevliga strandpromenaden, stranden och lokala restauranger och butiker. Något som också är ett extra plus är den korta transfertiden, då det bara tar 5-10 minuter från flygplatsen till våra hotell. Det finns dessutom fantastiska vandringsmöjligheter i Sita UNESCO Global Geopark, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Förkortad transfertid med 75% för barnfamiljerna

I den lilla byn Makrigialos på Kretas sydkust finns två av Vings allra mest populära koncepthotell för alla barnfamiljer, nämligen Sunwing Family Resorts och Ocean beach Club. Lanseringen av det Sitia kommer även dessa gäster till gagn, då de får en väsentligt förbättrad transfertid, från cirka 2,5 timme till endast 35 minuter.

Ving flyger direkt till Sitia från Köpenhamn med flygbolaget BRA, från maj till oktober 2024.

Läs mer om Sitia:  Sitia Bay i Sitia - Boka hotell hos Ving idag!

Kontakter

Bilder

Fotograf Charlie Rosencrantz, Ving
Fotograf Charlie Rosencrantz, Ving
Ladda ned bild
Sitia, fotograf Carlos Norlén, VIng
Sitia, fotograf Carlos Norlén, VIng
Ladda ned bild
Sitia, fotograf Carlos Norlén, VIng
Sitia, fotograf Carlos Norlén, VIng
Ladda ned bild
Vings familjehotell Ocean Beach Club i Makrigialos, Kreta. Fotograf Joakim Borén, Ving
Vings familjehotell Ocean Beach Club i Makrigialos, Kreta. Fotograf Joakim Borén, Ving
Ladda ned bild

Länkar

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Ving utses till Karriärföretag 202423.11.2023 15:20:27 CET | Pressmeddelande

För trettonde året i rad har Karriärföretagen presenterat listan över de företag som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter, Young och Senior Professionals. Det står nu klart att Ving har utsetts till ett av Sveriges mest attraktiva företag inför 2024. I motiveringen lyfts bland annat fram att Ving är mer än bara ett reseföretag som med sin starka företagskultur främjar samarbete, kundfokus och anställdas möjligheter till personlig utveckling.

Fler än 16 000 svenskar firar jul och nyår under palmerna med Ving i år22.11.2023 13:29:17 CET | Pressmeddelande

Om en månad beger sig en mindre svensk småstad med julfirare mot varmare breddgrader. Hos Sveriges största researrangör Ving har försäljningen av resor med avgångar precis innan jul ökat med 25 procent jämfört med i fjol och 8 av 10 julresor är nu bokade. Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen är oslagbar etta när svenskarna väljer destination för sitt julfirande, men i år gör även Thailand comeback.

Drygt 12 000 svenskar reser med Ving på höstlov i nästa vecka25.10.2023 14:18:51 CEST | Pressmeddelande

Vecka 44 är en av årets mest reseintensiva veckor, framför allt bland alla barnfamiljer som har skollov. Årets höstlov är inget undantag. Lagom till nästa vecka reser drygt 12 000 svenskar i väg med Ving till sydligare breddgrader från 15 olika avreseflygplatser. Allra populärast är Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen samt Cypern, men många passar även på att resa till storstäder som London, Rom och Barcelona.

Efterlängtad Thailands-comeback med Ving från Landvetter i vinter27.9.2023 11:34:50 CEST | Pressmeddelande

Trots utmanande ekonomiska tider och en historisk svag krona råder det inga tvivel om att ressuget är stort bland göteborgarna. I oktober är 9 av 10 resor sålda med Ving från Landvetter och inför stundande vintersäsong har försäljningen ökat med 23 procent jämfört med samma tid i fjol. En nyhet för i år är att Ving återigen flyger till Phuket från Landvetter efter fyra års uppehåll.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum