Jämställdhetsmyndigheten

Nytt bidrag beslutat för områden med socioekonomiska utmaningar

Dela

24 organisationer får dela på 14 miljoner kronor när Jämställdhetsmyndigheten för första gången fördelar ett nytt verksamhetsbidrag. Medlen ska förbättra kvinnors och flickors förutsättningar att organisera sig och bedriva verksamhet.

– Vi har gått igenom alla ansökningar som har kommit in och granskat dem utifrån regeringens förordning. Med det här stödet är tanken att flickor och kvinnor ska kunna delta i samhällslivet, bevaka sina rättigheter och driva sina egna frågor och krav, säger Carina Abréu, avdelningschef.

Under våren kom 63 ansökningar in till Jämställdhetsmyndigheten. De flesta av de 24 organisationer som myndigheten nu beviljar bidrag kommer att arbeta i fler än ett område med socioekonomiska utmaningar. Bidraget i den här utlysningen ska enbart användas till verksamhet under 2023.

– Arbetet har stor betydelse för både jämställdhet och integration. Det är viktigt att skapa goda förutsättningar för kvinnor och flickor att engagera sig i offentligheten och föreningslivet. På så sätt bidrar de till att stärka demokratin och utvecklar samtidigt sitt lokalsamhälle, säger Carina Abréu.

Mer information

Organisationer som har beviljats bidrag

Om villkoren för statsbidraget och hur Jämställdhetsmyndigheten granskar ansökningar

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om oss

Jämställdhetsmyndigheten är en statlig expertmyndighet som följer och analyserar utvecklingen inom jämställdhetsområdet. Myndigheten arbetar med att säkerställa att regeringens jämställdhetspolitiska prioriteringar får genomslag, genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken.

Följ Jämställdhetsmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jämställdhetsmyndigheten

Barn tvingas själva ta ansvar för att inte bli bortförda2.10.2023 08:04:00 CEST | Pressmeddelande

Många barn och unga som blir bortförda till andra länder får inte tillräcklig hjälp. Ofta behöver de själva vara drivande för att få det stöd och det skydd som de behöver och har rätt till, trots att deras situation ofta är känd av myndigheter sedan tidigare. De barn och unga som Jämställdhetsmyndigheten har kartlagt har dessutom blivit utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck innan, under och ibland även efter utlandsvistelsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum