Järfälla Kommun

Järfällafestivalen är tillbaka!

Dela
Den 9 september kommer Jakobsbergs centrum i Järfälla att återigen förvandlas till ett färgsprakande festivalområde med musik och underhållning när Järfällafestivalen slår upp portarna för åttonde gången, i år med bland andra Panetoz och Dolly Style. Festivalen ska bygga gemenskap mellan nya och gamla Järfällabor och samtidigt stärka platsen Jakobsberg som nu påbörjar en viktig utvecklingsresa.

– Jag är mycket glad över att vi nu återigen, tillsammans med det lokala förenings- och näringslivet, får bjuda in Järfällaborna till en folkfest. Det här är en del i vårt arbete för att skapa fler mötesplatser och stärka gemenskapen i kommunen, men också för att öka Jakobsbergs centrums attraktionskraft, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Järfällafestivalen är ett samarrangemang mellan Järfälla kommun, Järfällahus AB och Citycon. Järfälla kommun är huvudarrangör av festivalen.

Smakprov ur programmet:

• Panetoz
• Dollystyle
• Magnus Lindgren Quartet
• Marknad
• Prova- på-aktiviteter
• Blåsmusik
• Ansiktsmålning
• Ponnyridning
• Storstans Street Brass
• Streetbasket

Hela programmet och mer information kring festivalen finns på www.jarfalla.se/festival

Jakobsberg utvecklas

Arbetet med att utveckla Jakobsberg har tagit fart, bland annat genom ett fördjupat programarbete som ska leda till attraktiva och trygga stråk och allmänna platser genom stadsutveckling, men även genom det EU-finansierade projektet Strategi för hållbar urban utveckling. Järfällafestivalen är ett sätt att åter sätta fokus på Jakobsberg, öka trivseln och stärka platsen.

Nyckelord

Kontakter

Eva Ullberg (S)Kommunstyrelsens ordförande

Presskontakt: Jakob Amnér, 070-002 79 78 eller jakob.amner@jarfalla.se

Tel:070-002 79 78

Bilder

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Järfälla signerar klimatkontraktet för viktiga steg mot klimatneutral stad8.12.2023 15:17:57 CET | Pressmeddelande

I 23 svenska pionjärstäder pågår just nu massor av insatser som på olika sätt bidrar till omställningen. Klimatkontrakt 2030, som också Järfälla signerar, är ett verktyg för att tillsammans kontinuerligt och långsiktigt höja ambitionerna. Den 8 december, på European Viable Cities Day, signerades 2023 års klimatkontrakt av de deltagande kommunernas och myndigheternas högsta ledning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum