Linköpings kommunLinköpings kommun

Klart: Två nya direktörer i Linköpings kommun

Dela
Sofia Malander blir ny biträdande kommundirektör och Yvonne Thilander blir ny socialdirektör i Linköpings kommun.
Sofia Malander och Yvonne Thilander blir nya direktörer i Linköpings kommun.
Sofia Malander och Yvonne Thilander blir nya direktörer i Linköpings kommun.

Två tongivande tjänster i kommunens ledning har nu blivit tillsatta med nya personer. Efter att Mikael Borin utnämnts till regiondirektör för Region Östergötland, lystes tjänsten som biträdande kommundirektör ut. Nu är det klart att Sofia Malander blir ny på posten. Hon kommer närmast från Östgötatrafiken, där hon varit vd i närmare sju år och innan dess stabschef.

– Sofia Malander har de förmågor och kunskaper som behövs för att driva utvecklingen vidare av den övergripande ledningen och styrningen av kommunen. Med hennes goda kontaktnät kommer hon också att kunna företräda kommunen externt, säger Paul Håkansson, kommundirektör.

“Utmanande uppdrag”

Sofia Malander börjar i Linköpings kommun den 1 november.

– Jag ser mycket fram emot att som biträdande kommundirektör vara med och driva den fortsatta utvecklingen av Linköpings kommun. Det är ett komplext och utmanande uppdrag, där samverkan både internt och externt hela tiden måste utvecklas för att Linköping ska fortsätta ligga i framkant. Men Linköping är en i grunden välfungerande kommun och jag känner stor tillförsikt till kompetensen hos medarbetare och chefer. Det ger goda förutsättningar att möta framtidens utmaningar, säger Sofia Malander, tillträdande biträdande kommundirektör.

Ny socialdirektör

Inom välfärdssektorn förändras organisationen den 1 januari 2024. Då bildas Socialförvaltningen och Vård- och omsorgsförvaltningen istället för nuvarande Social- och omsorgsförvaltningen och Leanlink. Socialdirektör och chef för den nya Socialförvaltningen blir Yvonne Thilander. Yvonne har varit socialdirektör i Norrköpings kommun de senaste åtta åren och har en gedigen bakgrund inom socialtjänsten.

– Med Yvonne Thilander får kommunen en rutinerad socialdirektör som kan leda arbetet med en ny förvaltning, där socialtjänsten skall kunna utvecklas utifrån de politiska beslut som fattats och den moderniserade lagstiftning som införs, säger Paul Håkansson.

Yvonne Thilander tillträder sin nya tjänst under senhösten.

– Jag är tacksam att få den här chansen och ser fram emot att komma till Linköpings kommun. Det är ett spännande uppdrag där jag får möjlighet att bidra med min erfarenhet. Det är stort att få vara med och utveckla Linköpings socialtjänst, säger Yvonne Thilander, tillträdande socialdirektör.

Kontakter

Bilder

Sofia Malander och Yvonne Thilander blir nya direktörer i Linköpings kommun.
Sofia Malander och Yvonne Thilander blir nya direktörer i Linköpings kommun.
Ladda ned bild
Sofia Malander
Sofia Malander
Ladda ned bild
Yvonne Thilander
Yvonne Thilander
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Lägsta antalet hushåll med ekonomiskt bistånd på tio år21.2.2024 08:00:06 CET | Pressmeddelande

Under flera år har antalet hushåll med ekonomiskt bistånd sjunkit i Linköping. Januari 2024 var antalet utbetalningshushåll 616 stycken färre än i januari 2021. I januari 2024 erhöll 2087 hushåll ekonomiskt bistånd vilket är det lägsta antalet på åtminstone 10 år. Även det långvariga ekonomiska biståndet fortsätter att minska. Under hela 2023 har trenden varit nedåtgående. Januari 2024 var det 287 färre långvariga hushåll jämfört med januari 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye