Sportscom

Nya ljudtjänsten Sportscom sänder Premier League, SHL och Allsvenskan live med kända kommentatorer

Dela

Här är ljudtjänsten som förändrar landskapet för livesänd toppidrott. Sportscom erbjuder livekommenterad fotboll och hockey på toppnivå, med tunga kommentatorsprofiler som Jesper Hussfelt och Robert Perlskog.

Jesper Hussfelt är en av Sportscoms kommentatorer.
Jesper Hussfelt är en av Sportscoms kommentatorer.

– Med tanke på att ljudtrenden växer med poddar, musik och ljudböcker är det dags att erbjuda alla sportintresserade svenskar livekommenterad fotboll och hockey på toppnivå. Vi har med oss de bästa kommentatorerna, bland annat Jesper Hussfelt och Robert Perlskog. Med Storytels grundare Jonas Tellander som en av våra investerare, får vi även med oss mycket erfarenhet kring ljudtjänster, säger Katarina Koritz, Head of Content på Sportscom.

Katarina Koritz som bland annat drivit upp fotbollskanalen.se för TV4 tillsammans med Olof Lundh, arbetat med strategi och utveckling på Sportbladet för Aftonbladet och varit onlinechef där hon byggde upp Viasat Sport digitalt, har lång erfarenhet inom media varav över 15 år inom sport. Tillsammans med de två andra grundarna Ola Heffler (CEO) och Peder Rotkirch (Head of Product), erbjuder Sportscom en tjänst där man som prenumerant genom en app lyssnar live på alla matcher från Premier League, SHL och Allsvenskan – fler än 1000 matcher per år.

En av nycklarna till framgång är att erbjuda professionella kommentatorer med erfarenhet av att referera matcher där lyssnarna inte har tillgång till bild. Första kommentatorn ut i matchen Burnley mot Manchester City den 11 augusti är den kände sportjournalisten och kommentatorn Jesper Hussfelt.

– Det här ska bli fantastiskt roligt. Jag kommenterade mitt första VM i fotboll 1998 i Frankrike. Att få referera med endast ljud är kanske det bästa du kan få göra. Du måste kunna allt om spelare, skadeläge, klubbarnas unika kultur och statistik för att med unik röst och ton hålla uppe intresset från första sekund. Du måste såväl kunna guida lyssnaren som att förmedla känslan på arenan. Sportscom skapar idrottskultur med sin tjänst, säger Hussfelt.

En av investerarna i Sportscom är Jonas Tellander, grundare av ljudtjänsten Storytel.

– Sportscom bryter helt ny mark. Beteendet och behovet av att lyssna till det man älskar och är intresserad av blir bara starkare och viktigare i medielandskapet. Att tjänsten inte har funnits förut är en gåta med tanke på att idrott är en av våra stora lägereldar som samlar många människor kring ett gemensamt intresse, säger Jonas Tellander. 

Svensk Elitfotboll och SHL är väldigt positiva till Sportscoms tjänst.

- SEF jobbar alltid för att tillgängliggöra den svenska elitfotbollen för så många som möjligt. För de som inte kan vara på plats live är ljudupplevelsen, vid sidan av den klassiska radiosändningen, en av de rättigheter vi velat utveckla. Vi ser nu fram emot att göra det tillsammans med den nya aktören Sportscom och hoppas att det kan bidra ytterligare till vår fantastiska fotbollsupplevelse, säger Johan Lindvall, Generalsekreterare för Svensk Elitfotboll.

– Det här är ytterligare ett sätt att följa SHL, i en app och i sin helhet, där vi tillsammans med Sportscom möjliggör för våra supportrar att följa våra matcher på det sättet som passar dem bäst för tillfället.  Det blir en komplettering till de TV- och radiosändningar som vi har idag. Vi ser fram emot att tillsammans med Sportscom utveckla nya spännande möjligheter inom ljud för SHL och våra supportrar, säger Jenny Silfverstrand, VD på SHL.

Ola Heffler som är CEO på Sportscom med erfarenhet som Director Business Development Sales på TV4, Managing Director på DoubleClick och serieentreprenör, menar att tjänsten som erbjuds är mycket konkurrenskraftig.

– För endast 69 kronor i månaden eller 499 kronor för ett helt år kan du lyssna på över 1000 matcher under ett helt år live med de bästa kommentatorerna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jesper Hussfelt
Jesper Hussfelt
Ladda ned bild
Katarina Koritz
Katarina Koritz
Ladda ned bild
Ola Heffler
Ola Heffler
Ladda ned bild

Om Sportscom

Sportscom är en tjänst där man som prenumerant genom en app lyssnar live på alla matcher från Premier League (fr o m 11 augusti 2023), SHL (fr o m september 2023) och Allsvenskan (fr o m april 2024). Matcherna kommenteras av professionella kommentatorer. Några av kommentatorerna är Robert Perlskog, Jesper Hussfelt, Pelle Bäckman och Daniel Kristiansson. Majoritetsägare av bolaget är grundarna Ola Heffler (CEO), Katarina Koritz (Head of Content) och Peder Rotkirch (Head of Product). Bland Sportscoms ägare återfinns även Jonas Tellander (Storytel), Karl Andersson (Matsmart) och Ann Grevelius (Opti) – och Loop Capital.

Följ Sportscom

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sportscom

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye