Stockholms stad

Ny rektor på Årstaskolan

Dela
Marko Anderot blir ny rektor på Årstaskolan. Han kommer närmast från Rågsveds grundskola, där han varit rektor i åtta år.
Marko Anderot blir ny rektor på Årstaskolan. Foto: Stockholms stad
Marko Anderot blir ny rektor på Årstaskolan. Foto: Stockholms stad

Under Marko Anderots tid som rektor på Rågsveds grundskola har skolan fått flera priser, bland annat Stockholms stads kvalitetsutmärkelse.

- Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit på Rågsveds grundskola. Det har varit en otrolig utvecklingsresa. Nu känns det rätt för mig att byta jobb. 

Större skola blir ny utmaning 

Årstaskolan finns på två adresser i Årsta och har ungefär 1 000 elever.

- Årstaskolan är betydligt större än Rågsveds grundskola som jag kommer från. Det blir en utmaning för mig. Men spännande och inspirerande eftersom det finns många medarbetare och ledare i Årsta som tar stort ansvar för eleverna.

Hade långtråkigt och vill leda genom andra 

Marko Anderot växte upp i Västervik. Han utbildade sig till lärare i matematik och naturorienterande ämnen på Linköpings universitet. Hanhar bland annat arbetat på skolor i Enskede, Rinkeby, Bromma och Rågsved.  

- Jag gillar att arbeta med människor och mer specifikt med barn och ungdomar. När jag själv gick i skolan hade jag det ganska lätt för mig, jag hade långtråkigt på många lektioner. Numera är skolan och lärarna bättre på att anpassa undervisningen efter elevernas behov. Som chef vill jag stötta, inspirera och leda genom andra.

Marko Anderot har gått rektorsprogrammet på Örebro universitet, Mälardalens högskola och Högskolan Dalarna i samverkan

Fakta 

Årstaskolan har ungefär 1 000 elever från förskoleklass till årskurs nio. Skolan finns på två adresser. Elever i förskoleklass – årskurs sex går i skolan på Hjälmarsvägen 16. Elever i årskurs sju – nio har sin undervisning i Årstaskolans skolbyggnad på Simlångsvägen 26, nära Gullmarsplan.

Marko Anderot börjar arbeta som rektor på Årstaskolan i september. Skolans tidigare rektor Kalle Enström är ny rektor på Södermalmsskolan.

Siffror om lärare och rektorer i Stockholms stad 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor

Kontakt

Marko Anderot, marko.anderot@edu.stockholm.se, telefon 076-124 93 03. 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Marko Anderot blir ny rektor på Årstaskolan. Foto: Stockholms stad
Marko Anderot blir ny rektor på Årstaskolan. Foto: Stockholms stad
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum