Stockholms stad

Välkommen till invigning av Järva stadsdelsförvaltning

Dela
Ett trettiotal feriearbetande ungdomar har under sommaren utsmyckat två gångtunnlar i Järva, en i Tensta och en i Rinkeby. I samband med invigningen av tunnlarna invigs också Järva stadsdelsförvaltning symboliskt, onsdag den 16 augusti klockan 16.00. Det blir tal och bandklippning av Järva stadsdelsnämnds ordförande Rashid Mohammed (V).
Sommarjobbaren Atena smyckar ut gångtunnel i Järva. Foto: Anges Jansson
Sommarjobbaren Atena smyckar ut gångtunnel i Järva. Foto: Anges Jansson

Vid invigningen berättar ungdomarna om sitt arbete och stadsdelsnämndens ordförande håller tal och klipper band. Fika serveras, fritidsbiblioteket erbjuder aktiviteter och musik framförs av Teater Sláva. Platsen för invigningen är en björkdunge mellan de två tunnlarna. På invigningsdagen är parkvägen tydligt uppmärkt med ballonger.

– Jag är glad att ungdomar har bidragit till att smycka vår stadsdel. Deras arbete har gjort ett bestående avtryck i stadsbilden samtidigt som de har fått värdefull erfarenhet. Som Järva blir vi en starkare förvaltning som kan jobba ännu mer fokuserat på att skapa goda framtidsutsikter för våra unga, säger Rashid Mohammed (V), ordförande Järva stadsdelsnämnd.

Den 1 juli blev tidigare Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltningar den nya Järva stadsdelsförvaltning.

Invigningen är ett samarbete mellan Järva stadsdelsförvaltning och kulturförvaltningen. De feriearbetande ungdomarna har utsmyckat tunnlarna under ledning av Kulturskolans Unga Berättar.

Tid: Onsdag 16 augusti klockan 16.00-18.00

Plats: Björkdungen i grönområdet mellan gångtunnlarna Svinningegången, Tensta, och Sunnanbyplan, Rinkeby. En parkväg uppmärkt med lila ballonger förbinder tunnlarna på invigningsdagen.

Hitta till gångtunnlarna: Tenstatunneln: gångtunneln Svinningegången under Spånga kyrkväg 470-474 vid förskolan Bittinge. Rinkebytunneln: Gångtunneln Sunnanbyplan under Rinkebysvängen 20 vid förskolan Svängen.

Kontaktpersoner:

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Sommarjobbaren Atena smyckar ut gångtunnel i Järva. Foto: Anges Jansson
Sommarjobbaren Atena smyckar ut gångtunnel i Järva. Foto: Anges Jansson
Ladda ned bild
Sommarjobbaren Najma smyckar ut gångtunnel i Järva. Foto: Agnes Jansson
Sommarjobbaren Najma smyckar ut gångtunnel i Järva. Foto: Agnes Jansson
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum