Alecta

Pablo Bernengo ny kapitalförvaltningschef på Alecta

Dela

Pablo Bernengo blir ny chef för Alectas kapitalförvaltning. Han kommer närmast från en motsvarande roll på AP3 (Tredje AP-fonden). Dessförinnan har han bland annat varit VD och kapitalförvaltningschef på Öhman Fonder.

Pablo Bernengo
Pablo Bernengo. Foto: Peter Phillips. Peter Phillips

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna Pablo som ny chef för Alectas Kapitalförvaltning. Hans långa erfarenhet av kapitalförvaltning och som ledare i olika organisationer blir mycket värdefull för oss, inte minst i det arbete som pågår inom ramen för den strategiska översynen av kapitalförvaltningsmodellen, säger Katarina Thorslund, tillförordnad vd för Alecta.

Pablo Bernengo tillträder senast 7 januari 2024.

– Alecta är en viktig aktör i det svenska pensionssystemet och på kapitalmarknaden. Jag ser fram emot att träffa alla medarbetare och tillsammans med dem fortsätta att utveckla kapitalförvaltningen, säger Pablo Bernengo.

Pablo Bernengo är född 1974 och har en ekonomiexamen från Stockholms universitet. Han har tidigare även varit verksam som portföljförvaltare inom Dnb Nor och Skandia.

Kontakter

Bilder

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar drygt 1200 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,8 miljoner privatkunder och 35 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum