Svenska Bangolfförbundet

Dubbla Guld på EM i Portugal - bragd av Stefan och Linda!

Dela

Linda Lundberg och Stefan Viberg tog varsitt guld i bangolfens matchspelet på OT-EM i Porto, Portugal!

Linda Lundberg, EM-guld Porto
Linda Lundberg, EM-guld Porto

Alla svenska herrar (7 st) hade tagit sig till det avslutande matchspelet och två av de fyra damerna.
Här klarade sig alltså Linda Lundberg och Stefan Viberg hela vägen till respektive final och med ett otroligt lugn och fokusering slog de ut tyskarna som dagen före tagit hem medaljerna individuellt.

Hur känns det Linda?

- Det känns fantastiskt! det var många år sedan jag tog medalj på ett mästerskap nu. Det var väldigt jämnt i finalmatchen och den fick avgöras med sudden. Jag började och det blev en 2:a på första banan. En spik av Gerlinde Krämer (Österrike) så skulle guldet gå till henne. Hon missade genomgången och andra slaget gick förbi koppen och då var guldet mitt! 

Vad säger du Stefan? Det här var en riktig bragd!

- Jag gick vidare till matchspelet som nr 29 av de 32 som kvalade in och skulle få möta flera av de bästa tyskarna. Gick in med inställningen att allt är möjligt i matchspel och nu skulle jag slå ut en efter en, haha.
Och det gick ju faktiskt! Så här mycket hejarop och jubel från alla nationer har jag nog aldrig fått, jättekul!

Linda spelar för Göteborgsklubben Gullbergsbro BGK och var uttagen till landslaget, liksom Stefan som i vanliga fall spelar för Örebro BGK.

EM för oldtimers hade samlat 10 nationer och det var 99 spelare som slogs om medaljerna.

För Sveriges del blev det ett brons för herrlaget efter ett mycket bra spel under lagtävlingens andra dag medan damlaget tappade sin bronsplats och slutade 6:a.

I det idividuella slagsspelet blev det som bäst en 4:e plats av Robert Gustavsson (Örebro BGK) endast 1 slag från bronset över de 12 spelade varven. I damklassen gick det bäst för Linda Lundberg som slutade 6:a, 9 slag från brons.

Kontakter

Bilder

Stefan Viberg, EM-guld Porto
Stefan Viberg, EM-guld Porto
Ladda ned bild
Gulden till Stefan Viberg och Linda Lundberg
Gulden till Stefan Viberg och Linda Lundberg
Ladda ned bild
Guldmedaljörerna på OT-EM i Porto 2023, Stefan Viberg och Linda Lundberg
Guldmedaljörerna på OT-EM i Porto 2023, Stefan Viberg och Linda Lundberg
Ladda ned bild

Följ Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Champions League finaler i Bangolf spelas i Sverige 2024!6.1.2024 10:59:48 CET | Pressmeddelande

Ännu en stor bangolftävling ska arrangeras i Sverige. Knappt har VM i Uppsala avslutats med stora organisatoriska och sportsliga framgångar för svensk bangolf. Nu är det klart att Svenska Bangolfförbundet i samarbete med BGK Linjen kommer arrangera klubblagens Minigolf Champions League Final i Landskrona stad 2024. Tävlingen kommer spelas mellan den 21 och 23 november på Puls arena. -Det känns naturligtvis jätteroligt att vi så snart får chansen att arrangera ytterligare en stor bangolftävling i Sverige, säger förbundsordförande Mats Söderkvist. -Vi gjorde ett fantastiskt arrangemang i samband med VM i Uppsala och nu får vi chansen att i Landskrona stad ta emot Europas absolut bästa klubblag för Minigolf Champions League Final.

Svenska Cupen 6-7/1- 2024 Bangolf i Världsklass!4.1.2024 09:51:16 CET | Pressmeddelande

Helgen 6-7 januari avgörs Svenska Cupen i Bangolf i Landskrona. De bästa klubblagen i Sverige gör upp om medaljerna och många av världens bästa spelare är på plats. Tävlingen spelas i Pulsen Arena på Europabanorna (EB). Tävlingen streamas på Bangolf-TV. Favoriter till gulden är Uppsala BGK eller Skoghall BGK men de utmanas av Tantogårdens BGK samt flera av Skånelagen. Även de bästa juniorerna är på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye