Svenska Tennisförbundet

Här är Sveriges lag i Davis Cup Finals

Dela

I dag presenterades Sveriges Davis Cup-lag till världsfinalen i Bologna 12-17 september.

Efter 3–1-segern hemma mot Bosnien-Hercegovina i februari är Sveriges herrlandslag klart för Davis Cup Finals för tredje året i rad.

Världens 16 bästa nationer deltar i världsfinalen som inleds med gruppspel 12-17 september i fyra olika europeiska städer: Bologna, Manchester, Split och Valencia (se lottning nedan).

I Sveriges lag finns Elias Ymer, Dragos Madaras, Leo Borg, Filip Bergevi och André Göransson. Davis Cup-kapten Johan Hedsberg har möjlighet att göra upp till tre förändringar i laget fram till dagen före första matchens start. Sverigeettan Mikael Ymer är inte tillgänglig för spel.
– Jag och Thomas (Enqvist, Davis Cup-tränare) har haft en tät dialog under sommaren och har nu landat i den här första truppen. Det har inte varit en lätt uttagning, men det är positivt att vi har en konkurrenssituation med flera spelare som är aktuella att ta plats. Det är tre landskamper på kort tid och vi behöver ha många som är redo att kliva in och spela i singel och dubbel. Det tycker jag att vi har med det här laget, säger Johan Hedsberg.

Varje landskamp består av två singelmatcher och en dubbel. Åtta nationer, två från respektive grupp, går vidare till slutspelet i spanska Málaga den 21-26 november.

Sveriges gruppspelsmotståndare är Chile (spelas 12 september), regerande världsmästaren Kanada (14 sept.) och hemmanationen Italien (17 sept.).
– Vi står inför en snortuff uppgift mot världsnationer. På papperet, rent rankingmässigt, är vi inte favoriter. Men, man har alltid möjligheter i tennis och alla går att slå. Det ska spelas om det och vi ska göra vårt yttersta för att hitta ett sätt att vinna varje match, säger Johan Hedsberg.

Sveriges lag – ålder, klubbtillhörighet och (singel/dubbelranking)

Elias Ymer, 27, Salk (181/-)
Dragos Madaras, 25, Fair Play TK (202/420)
Leo Borg, 20, KLTK (407/1075)
Filip Bergevi, 29, Fair Play TK (983/190)
André Göransson, 28, Höllvikens TK (-/69)

Pressackreditering

Media är välkomna att bevaka världsfinalen på plats. Ansökan om ackreditering genomförs online via länken nedan senast söndagen 20 augusti.

Ackreditering ger också tillgång till digitala presscentret. Observera: journalister kommer dock inte att kunna delta i presskonferenser digitalt.

Lottning Davis Cup Finals

Grupp A – Bologna, Italien
Kanada
Italien
Sverige
Chile

Grupp B – Manchester, England
Australien
Storbritannien
Frankrike
Schweiz

Grupp C – Valencia, Spanien
Spanien
Serbien
Tjeckien
Sydkorea

Grupp D – Split, Kroatien
Kroatien
Nederländerna
USA
Finland

Kontakter

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har över 120 000 medlemmar organiserade i sju regioner och drygt 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har över 14000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

Inget avancemang för tennisdamerna – föll mot Storbritannien12.11.2023 19:55:02 CET | Pressmeddelande

Storbritannien blev en för tuff uppgift för Sverige i playoff-mötet i Billie Jean King Cup. Efter 1–3 förlusten väntar fortsatt spel i grupp 1 nästa år. – Vi har haft en tydlig målsättning hela veckan och det är att vi skulle vinna den här matchen. När vi samlades inför matchen sa vi att vi skulle slutföra det vi kommit hit för. Tyvärr förlorade vi, men jag är samtidigt stolt över tjejernas insats, säger förbundskapten Johanna Larsson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum