Svenska Seglarförbundet

Ekolns Segelklubb vann i Allsvenskan Segling

Dela

Efter en rafflande finalsegling vann Ekolns segelklubb från Uppsala på söndagen årets tredje deltävling i Allsvenskan i segling. Ekolns vann omgången i Åmål, som präglats av grått väder och lätta vindar, före Hjuviks Båtklubb och Ljungskile Segelsällskap.

I segrande Ekoln seglade rutinerade Christer Faith-Ell som rorsman. Övriga besättningen bestod av Fredrik Fagerberg, Isabelle Faith-Ell och Gabrielle Paul.
– Vi har haft en dynamik i gruppen som har gett en otroligt skön känsla. Vi har väldigt roligt tillsammans och det gör också att alla kommer med så många bra idéer. Det är till exempel första gången som Gabrielle seglar med oss och hon har tillfört jättemycket på innovations sidan. Och sen min dotter Isabelle, det är verkligen en förmån att få segla med henne. Och jag och Fredrik har klickat sedan dag ett. Vi har alla fortfarande mycket kvar att lära, men har kört på nu i några år, säger Christer Faith-Ell och fortsätter:
– Vi har även försökt hålla oss undan tilltrasslade situationer. När man är lite mer rookie i sporten så går man ofta in för hårt i olika situationer, då får man ofta fel fokus. Vi försöker bara driva båten så fort det går. På de här korta banorna är ju taktiken och strategin extremt viktigt. Vi har koll på vilket märke vi vill till, och sen är det inte alltid som man kan välja, men det är fullt fokus på oss själva.

Med en omgång kvar av Allsvenskan 2023 har Hjuvik tagit över första platsen i tabellen. Tidigare ledaren, Strängnäs, hade en jobbig helg i Åmål där de slutade på 13:e plats och föll till fjärde plats i tabellen.

Sista omgången avgörs just i Strängnäs, 15–17 september. Även om Hjuvik just nu har en stor ledning så är Allsvenskan långt ifrån avgjord. Mellan andra och sjätte plats skiljer bara en poäng och alla de lagen vill säkert utmana om det Allsvenska guldet 2023.

Allsvenskan 2023 efter tre av totalt fyra tävlingar

 1. Hjuvik BK                           10 poäng
 2. Sotefjorden/Hunnebo     16
 3. SS Åmålsviken                  16
 4. Strängnäs SS                    17
 5. GKSS                                   17
 6. KSSS                                   17
 7. Ekolns SK                           23
 8. Stenungsund SS               24
 9. Upsala SS                          30
 10. Ljungskile SS                     32
 11. Halmstad SS                     32
 12. Malmö SS                          36
 13. Oxelösunds SS                  37
 14. Gamla Stan YS                  39
 15. Örnsköldsvik SS                40

-----------------------------------------

 1. Ekerö BK                            42
 2. Skanör BK                          42
 3. SS Kaparen                        43

 

Bifogade bilder får användas fritt, redaktionellt. Fler bilder från helgens seglingar kan laddas ner här: https://www.danielstenholm.se/allsvenskan-2023/amal/ och användas fritt, redaktionellt. Fotograf: Daniel Stenholm

 

Måndag 21 augusti, med start kl. 21:30, sänder Sportkanalen/TV4 ett halvtimmes långt sammandrag av seglingarna i Åmål

 

För mer information besök Allsvenskan - Svenska Seglarförbundet (svensksegling.se)

Kontakter

Bilder

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum