Stockholms stad

Så blev Kulturfestivalen 2023

Dela
Kulturfestivalen är över för i år och sista dagen avslutades med en färgsprakande gatufest på Gustav Adolfs torg.
Foto: Felix Lättman
Foto: Felix Lättman

- Det har varit så otroligt fint att gå runt på alla våra sex festivalområden och sett så många glada festivalbesökare. Det är många som tagit del av program som de annars kanske inte hade kommit i kontakt med och det har varit en mycket positiv och glad stämning genom hela festivalen, säger Linnea Monteiro, festivalchef för Kulturfestivalen.

Årets upplaga av Kulturfestivalen lockade närmare 1,2 miljoner besök. Under fem dagar bjöds stockholmarna på en mängd kultur och upplevelser.

Världsstjärnor och dansbandskavalkad

På scen stod världsstjärnor som Mr Eazi, Fuse ODG, Carole Samaha , Rebecca & Fiona, Aynur Dogan, Ana Tijoux, Orchestra Baobab och Blacknuss och Ida Nielssen.

Andra stora namn under årets festival var Seinabo Sey, Popsicle, Jireel, Myra Granberg och BELL.

Nytt för i år var även dansbandskvällarna i Kungsträdgården som lockade en publik i alla åldrar.

- Responsen har varit jättefin från besökarna. Att få tillgång till en dansbana mitt i centrala Stockholm har varit efterlängtat, säger Moa Jönsson, en av producenterna för Kulturfestivalen.

Inspirerande samtal

Under årets festival ordnades livepodds-intervjuer, författarsamtal och inspirationsintervjuer med kända profiler.

Nästa års Kulturfestival planeras att äga rum 14-18 augusti.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Felix Lättman
Foto: Felix Lättman
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför fyra evenemang varje år; Kulturnatt Stockholm, Stockholms Kulturfestival, We Are Sthlm och Nyårsfirandet i city. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum