TeknikföretagenTeknikföretagen

Här skapas jobben när industrin genomför Sveriges gröna omställning

Dela
Välkommen till seminarium och pressträff: Industrin investerar i historiskt hög omfattning i ny hållbar produktion. Hur många jobb skapas och var hamnar dom?

Industriekonomernas Lena Hagman, Mats Kinnwall och Robert Tenselius presenterar den nya rapporten i samband med ett frukostseminarium den 29 augusti klockan 9.00 – 10.00 i Teknikföretagens lokaler på Storgatan 5 i Stockholm. Frukost serveras innan seminariet från klockan 08.30.

Anmäl dig här

Lite om innehållet i presentationen:

  • Var hamnar de nya jobben när industrin investerar för fullt i en grön omställning och hur många pratar vi om?
  • Industrin och exportsektorn har ännu större betydelse för Sveriges ekonomi och sysselsättning än vad man traditionellt kunnat se i offentlig statistik. Hur stor?
  • Varu- och tjänsteproduktion är mer tätt sammanflätad i värdekedjor och ömsesidigt beroende än vad traditionell statistik visar. Hur påverkar det jobben?
  • Flera branscher är internationellt konkurrensutsatta på ett motsvarande sätt som industrin. Vilka?
  • Varje industrijobb skapar ytterligare jobb i den svenska ekonomin. Hur många?

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Teknikföretagen
Teknikföretagen
Storgatan 5
114 85 Stockholm

http://www.teknikforetagen.se

Teknik gör världen bättre. Den svenska teknikindustrins företag står för de lösningar som tacklar vår tids stora utmaningar. Det är hos Teknikföretagen som dessa företag är medlemmar.

Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

Pressinbjudan: ”Oväntat piggt USA skjuter på nedgången”7.11.2023 14:35:20 CET | Pressmeddelande

Har USA undvikit en nedgång i ekonomin eller är den bara satt på vänt? Sverige har gått bättre än Eurozonen historiskt men nu krymper svensk ekonomi – varför? Vilka bedömningar gör Industriekonomerna för resten av året och 2024 för världsekonomin, USA, Kina, Eurozonen och Sverige? Vilka bedömningar gör de för industriproduktionen? Är den svaga kronan ett kvitto på en svag svensk ekonomi samt hur utvecklas inflation och räntor?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum