Svenska Bangolfförbundet

Ett VM-guld, två VM-brons i bangolf till Sverige i dagens individuella slagspel i Uppsala

Dela

VM-guld i individuellt slagspel till Ulf Kristiansson, VM-brons till Carl-Johan Ryner och Karin Olsson.
Hård strid ända in på hål 18 avgjorde den dramatiska och spännande finalen i individuellt slagspel i bangolf.

Karin Olsson Brons, Ulf Kristiansson Guld, Carl-Johan Rynder Brons
Karin Olsson Brons, Ulf Kristiansson Guld, Carl-Johan Rynder Brons

Det var en hård strid ända in på hål 18 som avgjorde den dramatiska och spännande finalen i det individuella slagspelet i bangolf för herrarna och gav VM-segern till Ulf Kristiansson, som på finalvarvet även slog nytt banrekord! Ulf hade totalt 235 slag, VM-silver till Yannick Muller, Tyskland, med 238 slag, och VM-brons till Carl-Johan Ryner, 239 slag.

Sveriges Karin Olsson gjorde en toppinsats och tog välförtjänt hem VM-bronset i damklassen efter en strålande upphämtning med 5 ’spikar’ på sista 9 hålen, totalt 261 slag. Tyskland var förhandstippade som favoriter och VM-guldet togs hem av Stephanie Blenderman, 252 slag, före landsmaninnan, silvermedaljören Melanie Hammerschmidt.

I herrklassen tog Sverige fyra av de fem första platserna, ett övertygande bevis för Sveriges höga internationella nivå i denna tekniska, svåra precisionsidrott.

Liksom under gårdagens lagtävling stod den hårdaste kampen mellan Sveriges och Tysklands spelare. Idag gällde kampen individuellt slagspel. Både damer och herrar spelar 10 x 18 hål över tre dagar, dvs totalt 180 hål. Man varvar spelet på två olika underlag, filt och europabanor (fibercement)  

I morgon fredag 25 aug fortsätter Bangolf-VM med mixedspel. Sverige ställer upp med fyra lag: Carl-Johan Ryner/Karin Olsson; Sandra Kungsman/Fredrik Persson; Julia Sjöberg/Ulf Kristiansson samt Carolin Svensson/Eirik Seljelid. Lagen har goda chanser att ta hem ytterligare VM-medaljer till Sverige.
De svenska mixedspelarna kommer från olika klubbar:
Karin Olsson, Sandra Kungsman, Carl-Johan Ryner, Fredrik Persson, Uppsala BGK
Julia Sjöberg och Ulf Kristiansson, Skoghalls BGK
Carolin Svensson, Tyresö BK och Eirik Seljelid, Kungälvs BGK

VM-tävlingarna i Uppsala avslutas den 26 augusti med matchspel.

För mer information/kontakt: Lena Lindahl, generalsekreterare Svenska Bangolfförbundet, lena.lindahl@bangolf.se; 073-0477557

Länk till fullständigt resultat: https://minigolf-live.com/turnier1304a/result.htm

Kontakter

Bilder

Ulf Kristiansson Guld, Yannick Müller Silver, Carl-Johan Ryner Brons
Ulf Kristiansson Guld, Yannick Müller Silver, Carl-Johan Ryner Brons
Ladda ned bild
Carl-Johan Ryner tar VM-brons i slagspel herrar.
Carl-Johan Ryner tar VM-brons i slagspel herrar.
Ladda ned bild
Ulf Kristiansson spikar igen på sitt 22-varv
Ulf Kristiansson spikar igen på sitt 22-varv
Ladda ned bild
Ulf Kristiansson jublar över sin spik och världsmästartitel
Ulf Kristiansson jublar över sin spik och världsmästartitel
Ladda ned bild
Stefanie Blendermann Guld, Melanie Hammerschmidt Silver, Karin Olsson, Brons
Stefanie Blendermann Guld, Melanie Hammerschmidt Silver, Karin Olsson, Brons
Ladda ned bild

Följ Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Champions League finaler i Bangolf spelas i Sverige 2024!6.1.2024 10:59:48 CET | Pressmeddelande

Ännu en stor bangolftävling ska arrangeras i Sverige. Knappt har VM i Uppsala avslutats med stora organisatoriska och sportsliga framgångar för svensk bangolf. Nu är det klart att Svenska Bangolfförbundet i samarbete med BGK Linjen kommer arrangera klubblagens Minigolf Champions League Final i Landskrona stad 2024. Tävlingen kommer spelas mellan den 21 och 23 november på Puls arena. -Det känns naturligtvis jätteroligt att vi så snart får chansen att arrangera ytterligare en stor bangolftävling i Sverige, säger förbundsordförande Mats Söderkvist. -Vi gjorde ett fantastiskt arrangemang i samband med VM i Uppsala och nu får vi chansen att i Landskrona stad ta emot Europas absolut bästa klubblag för Minigolf Champions League Final.

Svenska Cupen 6-7/1- 2024 Bangolf i Världsklass!4.1.2024 09:51:16 CET | Pressmeddelande

Helgen 6-7 januari avgörs Svenska Cupen i Bangolf i Landskrona. De bästa klubblagen i Sverige gör upp om medaljerna och många av världens bästa spelare är på plats. Tävlingen spelas i Pulsen Arena på Europabanorna (EB). Tävlingen streamas på Bangolf-TV. Favoriter till gulden är Uppsala BGK eller Skoghall BGK men de utmanas av Tantogårdens BGK samt flera av Skånelagen. Även de bästa juniorerna är på plats.

Nytt VM-guld till sveriges herrlag i Bangolf, VM-silver till damerna!24.8.2023 07:40:46 CEST | Pressmeddelande

Det blev en rafflande finalstrid när Sveriges och Tysklands herrlag i den svåra precisionsidrotten Bangolf spelade i ledarboll i den avgörande sista rundan (tävlingen omfattar 6 x 18 hål under två dagar). Med överlägsen marginal höll Sveriges herrar för favorittrycket. VM-guld till det svenska herrlaget i bangolf. VM-silver till damernas lag - och i båda fallen bjöd Tyskland det starkaste motståndet. Nu väntar även kamp om individuella medaljer, mixed och match. Sverige siktar på fler VM-titlar!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye