PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Regionfinaler i PRO:s nationella frågesport

Dela

På tisdag 29 augusti hålls regionfinaler i PRO:s nationella frågesport PROvetarna. PRO:s egen Vi i femman-tävling. Finalerna genomförs på fem olika platser i Sverige.

PRO:s ordförande Åsa Lindestam överräcker segerbucklan till förra årets vinnare i riksfinalen, PRO Horred.
PRO:s ordförande Åsa Lindestam överräcker segerbucklan till förra årets vinnare i riksfinalen, PRO Horred.

Tävlingen startar samtidigt på alla ställen och samma frågor ställs i alla finaler. Det blir en lekfull tävling – men på största allvar. Och intresset är stort från både deltagare och publik.

PROvetarna bjuder på kluriga frågor inom tolv olika teman. För att vinna krävs en bra lagsammansättning samt kunskaper om både aktuella och historiska ämnen. Den nationella frågesportstävlingen börjar med uttagningar ute i föreningarna runt om i landet för att sedan gå vidare till distrikten. Alla utom två distrikt har i år genomfört sina lokala distriktsfinaler och vaskat fram ett vinnande föreningslag som nu ska tävla i de fem regionerna.

Samtliga regionfinaler genomförs 29 augusti klockan 13.00. Välkommen att besöka någon av tävlingarna i Sölvesborg, Säffle, Flen, Sandviken eller Umeå. Vinnarna i respektive regionfinal får äran att delta i den stora riksfinalen som hålls i Stockholm 1 november.

Här genomförs regionfinalerna i årets upplaga av PROvetarna:

 Regionfinal 1 – arrangeras av PRO Blekinge i Sölvesborg

I Nakterhuset, Bancks väg 6 i Sölvesborg samlas fyra PRO-distrikt till regionfinal. Det är PRO Blekinge, Halland, Kronoberg och Skåne.

Regionfinal 2 – arrangeras av PRO Värmland i Säffle

I Medborgarhuset, Magasingatan 2 i Säffle tävlar distrikten PRO Bohuslän, Göteborg, Norra Älvsborg, Skaraborg, Södra Älvsborg och Värmland.

Regionfinal 3 – arrangeras av PRO Södermanland i Flen

I PRO Flens lokaler, Sveavägen 12 i Flen kommer fyra PRO-distrikt till start: PRO Gotland, Jönköpings län, Södermanland och Östergötland.

Regionfinal 4 – arrangeras av PRO Gävleborg i Sandviken

I PRO Sandvikens lokaler, Seegatan 1 i Sandviken tävlar distrikten PRO Dalarna, Gävleborg, Uppsala län, Västmanland och Örebro län.

Regionfinal 5 – arrangeras av PRO Västerbottens län i Umeå

På Sjuans mötesplats, Mariehem, Mariehemsvägen 7 M i Umeå tävlar distrikten PRO Jämtlands län, Medelpad, Norrbotten, Västerbottens län och Ångermanland.

Kontakter

Ola Nilsson, sakkunnig, telefon: 070-236 35 03. e-post: ola.nilsson@pro.se

Sten Söderberg, pressekreterare, telefon: 08-701 67 10, e-post: sten.soderberg@pro.se

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum