Svenska Bangolfförbundet

VM i Bangolf stor succé – ny medalj till Sverige i dramatiskt matchspel

Dela

I dagens avslutande matchspel tog Carl-Johan Ryner VM-silver och därmed är ett för svensk del mycket lyckat VM över. Sverige har gjort sitt bästa resultat i modern tid med totalt 7 medaljer, 3 guld, 2 silver och 2 brons.

Carl-Johan Ryner Brons, Lukas Neumann Guld, Thomas Lottermoser Brons
Carl-Johan Ryner Brons, Lukas Neumann Guld, Thomas Lottermoser Brons

Bangolfförbundets ordförande Mats Söderkvist summerar:  - Årets VM är inte bara en rekordstor sportslig framgång för Sverige utan också en organisatorisk fullträff med stort medialt intresse. Vi är mycket nöjda! 120 bangolfspelare från 17 nationer har deltagit och vi har ännu en gång fått visa vår förmåga att stå värd för ett stort internationellt evenemang.

Sveriges skickligaste bangolfspelare har mött motstånd på högsta nivå där framför allt Tyskland får ses som huvudkonkurrent.  I dagens matchspel segrade på herrsidan Tysklands Lukas Neumann över Ryner i en nervpirrande duell.  VM-brons till Österrikes Thomas Lottermoser. I damernas matchspel tog Tyskland hem samtliga medaljer. VM-guld till Melanie Hammerschmidt, VM-silver till Stefanie Blendermann och VM-brons till Jasmin Bothman.

Länk till samtliga resultat: https://minigolf-live.com/turnier1304c/result.htm

Mer information/kontakt: Lena Lindahl, generalsekreterare Svenska Bangolfförbundet, 073-0477557,

lena.lindahl@bangolf.se

Kontakter

Följ Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Nytt VM-guld till sveriges herrlag i Bangolf, VM-silver till damerna!24.8.2023 07:40:46 CEST | Pressmeddelande

Det blev en rafflande finalstrid när Sveriges och Tysklands herrlag i den svåra precisionsidrotten Bangolf spelade i ledarboll i den avgörande sista rundan (tävlingen omfattar 6 x 18 hål under två dagar). Med överlägsen marginal höll Sveriges herrar för favorittrycket. VM-guld till det svenska herrlaget i bangolf. VM-silver till damernas lag - och i båda fallen bjöd Tyskland det starkaste motståndet. Nu väntar även kamp om individuella medaljer, mixed och match. Sverige siktar på fler VM-titlar!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum