Alexandersson säkrade SM-guld i stafett till Stora Tuna OK

Dela

Idag avgjordes stafett-SM i orientering i skogarna norr om Timrå. Det blev rafflande tävlingar där uppsalaklubben OK Linné vann sin första seger på 10 år. På damsidan tog Borlängeklubben Stora Tuna OK vinsten före IFK Göteborg.

Rebecka Heinrup, Marie Olaussen, Tove Alexandersson segrare på SM i stafett
Rebecka Heinrup, Marie Olaussen, Tove Alexandersson segrare på SM i stafett

Stora Tuna OK fick en dålig start i D21 och var över tio minuter efter OK Renen med Hanna Lundberg som vann förstasträckan med hissnande sex minuter och 44 sekunder. Men på den andra sträckan började Tunas upphämtning då Marie Olaussen sprang riktigt bra och förde upp Stora Tuna i ledningen två sekunder före IFK Göteborg. Då var det dags för två av världens bästa damer att ge sig ut på sista sträckan. Tove tog direkt kommandot och in på arenan hade hon drygat ut ledningen till fem minuter och 37 sekunder som blev segermarginalen till tvåan IFK Göteborg.

I herrklassen var det länge en öppen saga med fyra lag med efter två sträckor. Ut på sista sträckan växlade Nackaklubben OK Ravinen åtta sekunder före OK Linné, 18 sekunder ner till IFK Göteborg och 31 sekunder till Hagaby GOiF. Då gjorde OK Linnés fransman Lucas Basset en riktigt bra inledning och skapade en lucka på en minut och 20 sekunder vid första radiokontrollen ute på banan. Han lyckades hålla denna ledning ända in i mål och segrarmarginalen blev till slut en minut och 50 sekunder.

I D20-klassen blev det också vinst för Uppsalaklubben OK Linné.

I H20-klassen såg det länge ut att bli skånskt guld i form av FK Göingarna men på de sista kontrollerna kom ett misstag och OK Ravinen med Hannes Mogensen kunde smita förbi och ta hem guldet till Stockholmsklubben.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Rassmus Andersson, Lucas Basset och Oskar Sjöberg vinner SM i stafett
Rassmus Andersson, Lucas Basset och Oskar Sjöberg vinner SM i stafett
Ladda ned bild
OK Linnés tjejer vinner juniorklassen på SM stafett
OK Linnés tjejer vinner juniorklassen på SM stafett
Ladda ned bild
OK Ravinen vinner juniorklassen på stafett SM
OK Ravinen vinner juniorklassen på stafett SM
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

O-Ringen Åre blev en fullträff för besöksnäringen6.12.2023 09:54:01 CET | Pressmeddelande

Sommarens O-Ringen, som genomfördes 22-28 juli 2023 i Åre, lockade hela 15 045 unika turister till regionen. Den del av turistomsättningen som omsattes i Åre beräknas vara ca 116,3 miljoner kronor medan ca 1,1 miljoner kronor hamnar i kringliggande kommuner. Den totala turistekonomiska omsättningen hamnar alltså på hela 117,4 miljoner kronor där de svenska turisterna står för ca 94, 6 miljoner av summan.

Tove Alexandersson framröstad som Årets orienterare – för tionde gången19.11.2023 10:10:00 CET | Pressmeddelande

2012 var första gången Tove Alexandersson röstades fram som Årets orienterare. I år tar hon hem titeln – för tionde gången. Det stod klart när orienteringssverige samlades under lördagskvällen i Jönköping för att summera det gångna året. Andra som prisades var bland annat Sara Hagström som årets sprinter och Hudiksvall som årets Hitta ut-projekt. Se alla pristagare i listan nedan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum