Stockholms stad

Ny rektor på Rålambshovsskolan

Dela
Cecilia Rosman blir ny rektor på Rålambshovsskolan. Hon kommer närmast från Ålstensskolan i Bromma där hon också varit rektor.
Cecilia Rosman blir rektor på Rålambshovsskolan Foto: Privat
Cecilia Rosman blir rektor på Rålambshovsskolan Foto: Privat

På Rålambshovsskolan finns cirka 550 elever i årskurserna sju till nio. Cecilia Rosman ser fram emot att träffa dem.

– Jag har haft fina år i Bromma och lärt mig mycket. Nu ska det bli intressant att arbeta med högstadieelever på Kungsholmen.

Cecilia Rosman vill ta tillvara på det gedigna arbete som redan görs på Rålambshovsskolan.

– Elever och medarbetare ska känna att de är delaktiga i utvecklingen även om jag är ytterst ansvarig.

Nya elever och trygghet   

Skolans värld innehåller en givande kombination av nyheter och trygghet, tycker Cecilia Rosman.

–  Varje år får jag möjlighet att träffa nya elever. Unga människor som lär sig nya saker. Samtidigt är mycket sig likt med återkommande inslag, till exempel upprop och avslutning. Det är ett dynamiskt arbete som aldrig blir tråkigt. Jag älskar att vara rektor, få möjlighet att göra skillnad och samtidigt få arbeta med något av det viktigaste som finns, vår framtid.

Lärare i USA inspirerade  

Cecilia Rosman växte upp i Enskede. I tonåren åkte hon till USA och gick på High School. Det blev ett inspirerande år.

– Jag hade en fantastisk lärare i engelsk litteratur. Hon kunde fånga en hel klass och dessutom såg hon mig. Jag fick till och med skriva för skoltidningen, trots att jag kom från ett annat land och var yngre än de andra eleverna.

När Cecilia Rosman kom tillbaka till Sverige bestämde hon sig för att bli lärare och så småningom blev hon också skolledare. Hon är utbildad på Lärarhögskolan i Stockholm och har gått rektorsprogrammet på Uppsala universitet.

Cecilia Rosman har arbetat som lärare och skolledare på skolor i bland annat Alvik, Sollentuna och Vällingby. Hon har även varit skolchef inom företaget Pysslingen.

Fakta

Cecilia Rosman börjar arbeta som rektor på Rålambshovsskolan i oktober. Hon efterträder Fredrik Boström som numera är chef för grundskolorna i Järva.

På Rålambshovsskolan finns ungefär 550 elever i årskurserna sju – nio. På skolan finns också en central undervisningsgrupp.

Rålambshovsskolan är ambassadörsskola för Europaparlamentet och gör bland annat många internationella Erasmus-projekt. Skolan är också en teknikdiplomerad skola där eleverna kan arbeta med 3D-printer, robotik och programmering. 2022 fick Rålambshovsskolan Skolornas fredspris och skolan arbetar även med HBTQ-frågor.

Film med Cecilia Rosman

Rålambshovsskolan 

Siffror om lärare och rektorer i Stockholms stad 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor

Kontakt

Cecilia Rosman, rektor, cecilia.rosman@edu.stockholm.se och 08-508 49 004.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Cecilia Rosman blir rektor på Rålambshovsskolan Foto: Privat
Cecilia Rosman blir rektor på Rålambshovsskolan Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum