Ving AB

Stort resesug bland göteborgarna får Ving att sätta in extraflyg i höst

Dela

Sommarens ostabila och regniga väder har fått många svenskar att boka en resa i höst. Trycket på Vings charteravgångar från Göteborg är minst sagt högt. Så pass att Ving nu satt in två extraflyg till Kreta i början på oktober. Och det är inte bara sensommaren som bokar bra. De senaste tre veckorna har höstlovsbokningarna från Göteborg ökat med 60 procentenheter mot i fjol vid samma tid, vilket fått Ving att även sätta in ett extraflyg till Cypern vecka 44.

Kreta, fotograf Charlie Rosencrantz de Neergaard, Ving
Kreta, fotograf Charlie Rosencrantz de Neergaard, Ving

- Vädereffekten är tydlig, det kan vi inte minst se på göteborgarnas rusning efter resor de senaste veckorna. I samband med ovädret Hans och de veckor som följde såg vi en ökning på bokningarna för oktober från Landvetter med 80 procentenheter jämfört med i fjol och resesuget verkar hålla i sig. Det är högt tryck. Vi är därför väldigt glada att kunna möta den höga efterfrågan med att sätta in tre extraavgångar under hösten för att ge fler göteborgare möjligheten till sol och värme innan vintermörkret ger sig till känna, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Vings charteravgångar från Landvetter i början på oktober har en beläggning på närmare 80 procent, vilket är drygt 10 procent bättre än snittet. Även om samtliga destinationer bokar bra är det Kreta som verkar locka mest. Avgångarna i september är i stort sett fullbokade, vilket gör Landvetter till den avreseflygplats i Sverige med högst tryck på Kreta-resor under sensommaren. Ving förlänger därför säsongen med ytterligare två avgångar med sista utresa den 12 oktober istället för 28 september.  

Under september och oktober flyger Ving även till Cypern, Mallorca, Kroatien, Rhodos, Parga, Turkiet, Gran Canaria, Teneriffa, Egypten och Kap Verde.

Lagom till höstlovet, vecka 44, sätter Ving även in ett extraflyg till populära Cypern.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Cypern, fotograf Jenny Unnegård, Ving
Cypern, fotograf Jenny Unnegård, Ving
Ladda ned bild

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Ving utses till Karriärföretag 202423.11.2023 15:20:27 CET | Pressmeddelande

För trettonde året i rad har Karriärföretagen presenterat listan över de företag som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter, Young och Senior Professionals. Det står nu klart att Ving har utsetts till ett av Sveriges mest attraktiva företag inför 2024. I motiveringen lyfts bland annat fram att Ving är mer än bara ett reseföretag som med sin starka företagskultur främjar samarbete, kundfokus och anställdas möjligheter till personlig utveckling.

Fler än 16 000 svenskar firar jul och nyår under palmerna med Ving i år22.11.2023 13:29:17 CET | Pressmeddelande

Om en månad beger sig en mindre svensk småstad med julfirare mot varmare breddgrader. Hos Sveriges största researrangör Ving har försäljningen av resor med avgångar precis innan jul ökat med 25 procent jämfört med i fjol och 8 av 10 julresor är nu bokade. Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen är oslagbar etta när svenskarna väljer destination för sitt julfirande, men i år gör även Thailand comeback.

Drygt 12 000 svenskar reser med Ving på höstlov i nästa vecka25.10.2023 14:18:51 CEST | Pressmeddelande

Vecka 44 är en av årets mest reseintensiva veckor, framför allt bland alla barnfamiljer som har skollov. Årets höstlov är inget undantag. Lagom till nästa vecka reser drygt 12 000 svenskar i väg med Ving till sydligare breddgrader från 15 olika avreseflygplatser. Allra populärast är Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen samt Cypern, men många passar även på att resa till storstäder som London, Rom och Barcelona.

Efterlängtad Thailands-comeback med Ving från Landvetter i vinter27.9.2023 11:34:50 CEST | Pressmeddelande

Trots utmanande ekonomiska tider och en historisk svag krona råder det inga tvivel om att ressuget är stort bland göteborgarna. I oktober är 9 av 10 resor sålda med Ving från Landvetter och inför stundande vintersäsong har försäljningen ökat med 23 procent jämfört med samma tid i fjol. En nyhet för i år är att Ving återigen flyger till Phuket från Landvetter efter fyra års uppehåll.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum