Moderaterna

De föreslås leda Moderaterna under de kommande 4 åren

Dela

Den 19–22 oktober hålls Moderaternas partistämma i Umeå. Partistämman äger rum var fjärde år och under denna läggs grunden för Moderaternas framtida politik. Under partistämman kommer även en ny partistyrelse att väljas för de kommande fyra åren. Partistyrelsen är det högsta beslutande organet i Moderaterna när stämman inte är sammankallad.

– Valberedningen lämnar nu ett enhälligt förslag till ny partistyrelse för Moderaterna. Arbetet har pågått i ett halvår med nomineringar från förbund och intervjuer med tilltänkta kandidater. Partistyrelsen handlar inte om en person, utan om helheten. Vi föreslår ett lag med personer med olika bakgrund och gedigen kompetens att leda partiet under Europavalet 2024 och riksdagsvalet 2026, säger Elisabeth Unell ordförande i valberedningen.
 
Justitieminister Gunnar Strömmer tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i Partille, Marith Hesse och Helena Nanne, oppositionsråd i Malmö föreslås som nya ledamöter i partistyrelsen. Hans Wallmark samt Katarina Jonsson ställer inte upp till omval.
 
– Det har varit en noggrann process där vi har utökat partistyrelsen med en plats från 13 till 14 ledamöter. Moderaterna har en relativt liten partistyrelse och på detta sätt nås balans mellan kandidater som representerar kommun, region, riksdag och regering, fortsätter Elisabeth Unell.

Valberedningens förslag till partistyrelse,

Omval 

Partiordförande: Ulf Kristersson , Strängnäs

1:e vice partiordförande: Elisabeth Svantesson, Örebro                         

2:e vice partiordförande: Anna Tenje, Växjö                                           

Ordinarie ledamöter omval: 

Christofer Fjellner, Stockholm       

Johan Forssell, Stockholm           

Linda Frohm, Kalix                                            

Mats Green, Gränna                                       

Lars Holmin, Ulricehamn                                 

Stina Höök, Säffle                                         

Maria Malmer Stenergard, Nacka   

Irene Svenonius, Täby      

Ordinarie ledamöter nyval:

Marith Hesse, Partille                                     

Helena Nanne, Malmö                                   

Gunnar Strömmer, Enskede

Kontakter

Om oss

Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum