Riksteatern

Rörelseforskare på turné med absurd cirkusföreställning

Dela

Cirkusartisterna Vejde Grind, 190 cm, 80kg, kroppstyp: Swedish caveman och Vincent Bruyninckx, 170 cm, 60kg, kroppstyp: Belgian french fry är några av världens främsta artister i sin disciplin. I föreställningen H O M A N bjuder de publiken på en existentiell resa i jakten på hopp och nuet. Premiär 20 september i Sundsvall.

– Vi använder det absurda som ett verktyg för att ta ett steg bort från logik och meningsskapande. Vi vill att publiken ska känna saker, inte ifrågasätta eller analysera utan bara vara närvarande och leva i nuet, säger Vejde Grind.

Vejde Grind och Vincent Bruyninckx är cirkusartister, dansare och rörelseforskare. De uttrycker sig med hjälp av sina kroppar, ljudteknik och en unik spetskunskap i cirkusdiciplinen Cyr Wheel. Publiken får i cirkusföreställningen H O M A N följa artisternas komplexa och varma relation till varandra men även deras sökande efter mening.

– I den här föreställningen har vår avsikt blivit att väcka intressanta frågor tillsammans med publiken snarare än att försöka svara på dem. Så om publiken lämnar teatern med fler frågor än svar är det fantastiskt, säger Vincent Bruyninckx.

Riksteatern i samarbete med Collectif Malunés 

Medverkande
Vejde Grind 
Vincent Bruyninckx 


Konstnärligt team
Artister - koncept och framförande: Vejde Grind & Vincent Bruyninckx 
External Eye: Tom Brand & Esse Vanderbruggen 
Kostym: Bettina Feuerstein 
Ljusdesign: Seppe Brouckaert 
Ljuddesign & musik: Vejde Grind 

 

Pressvisning 15 september i Årsta.
Premiär 20 september i Sundsvall.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Aejlies och Riksteatern söker urfolkskonstnärer till Jårrh! – ett globalt residens för koreografi och rörelse1.12.2023 08:43:22 CET | Pressmeddelande

För första gången utlyser Riksteatern i nära samarbete med det samiska kulturcentret Aejlies ett konstnärsresidens i Tärnaby, med fokus på koreografi och rörelse. Genom utlysningen hoppas arrangörerna nå urfolkskonstnärer på flera håll i världen. – Genom det här residenset vill vi fortsätta att utveckla Tärnaby till en knutpunkt, inte bara för de samiska kulturyttringarna, utan för alla urfolk. Ett sammanhang där olika kulturer kan speglas och korsbefruktas, säger Oskar Östergren Njajta, verksamhetschef på Aejlies.

Sverigepremiär för sista delen i Gudlejonbelönade Christiane Jatahys skräcktrilogi10.11.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Guldlejonbelönade regissören och dramatikern Christiane Jatahy är tillbaka på Riksteatern med den sista pjäsen i sin trilogi. Efter tystnaden är en pjäs om motstånd berättad genom historien om två systrar och deras far, en bondeledare och aktivist som gav sitt liv för rättvisan. En föreställning som för samman teaterscenen med filmduken och fiktionen med verkligheten. Sverigepremiär 17 november i Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum