Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Nu får Piteå en egen dag för motionerande 65-plussare

Dela

Piteå får en helt egen dag för seniorer som är 65+ och som är sugna på att motionera tillsammans. Onsdagen den 6 september är det dags för Seniordagen där det finns chans att testa olika aktiviteter runt om i Piteå.

En av aktiviteterna under Seniordagen i Piteå är gåfotboll.
En av aktiviteterna under Seniordagen i Piteå är gåfotboll.

Seniordagen är en kraftsamling av olika föreningar och organisationer inom Piteå kommun där PiteEnergi AB tillsammans med pensionärsföreningarna bjuder in till aktiviteter i PiteEnergi Arena. Målet är bland annat att locka till rörelseglädje för äldre över 65 år.

- Satsningen är unik eftersom vi lyckats samla ihop flera olika idrottsföreningar som gemensamt skapar aktiviteter som passar den äldre befolkningen, berättar Pär Röckner som är verksamhetsledare på Korpen Piteå.

Förutom Korpen Piteå är även Piteå Bouleklubb och Piteå Sportfiskeklubb arrangör av motion och idrott på Seniordagen den 6 september.

- Under dagen kommer det erbjudas mängder med olika prova-på-aktiviteter i Piteå, säger Pär Röckner. Det kommer bland annat finnas gåfotboll, casting, boule, discgolf och träningspass för de som vill testa. Dessutom kommer det att finnas erbjudanden för de som vill fortsätta med aktiviteten under hösten.

Nyckelord

Kontakter

Pär Röckner, verksamhetsledare på Korpen Piteå
0911-277553 eller 070-5177080. Mejl: par.rockner@korpenpitea.se

Länkar

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Korpen vill slå världsrekord i tipspromenad!2.11.2023 10:50:23 CET | Pressmeddelande

Under nästa vecka, 6-12 november, kommer förmodligen ett nytt världsrekord att slås: i tipspromenad. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet lanserade tidigare i år den moderna tipspromenaden som kan göras via mobilen när du är ute och promenerar. Nu görs en kraftsamling under nästa vecka för att få så många som möjligt att tipspromenera och på köpet slå ett världsrekord. Målet är att minst 20 000 tipspromenader ska genomföras under kommande vecka.

Korpen lanserar Världens största tipspromenad14.6.2023 13:05:21 CEST | Pressmeddelande

Med Världens största tipspromenad vill Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet få fler människor att på ett enkelt sätt ta sig ut för att röra på sig. Och samtidigt få rolig, viktig och ny kunskap. ”Vi hoppas att många vill vara med och att de har kul på vägen. Det här är ett konkret sätt att göra något för att få fler i rörelse. Vi sänker trösklarna och ökar förhoppningsvis sannolikheten för att den där promenaden faktiskt blir av”, säger Erik Eng, kommunikations- och marknadschef på Korpen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye